Sjajni uspjesi mladih hrvatskih dizača utega u Ljubljani

Sjajni uspjesi mladih hrvatskih dizača utega u Ljubljani

Marina Marković je u izbačaju i biatlonu postavila nove državne rekorde.

Glavni grad Slovenije Ljubljana je bila domaćin jakog međunarodnog turnira, pod nazivom XI. WOMEN WEIGHTLIFTING GRAND PRIX 2019., na kojem su nastupili natjecatelji iz 19 zemalja Europe i svijeta.

Jadna od sudionika ovog natjecanja, odlukom izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije bila je i mlada hrvatska reprezentacija, sastavljena od pet mladih natjecateljica i jednom seniorkom.

U borbi za odličja i pehare u dresu sa državnim grbom nastupili su : Gabriela Frlan, Nora Vlaše i Chiara Reljac iz KDU „Rječina“ i Željka Miljković iz KDU „Vukovar“  u skupini „kids“ , Nataša Dermiček iz KDU „Vukovar“ u skupini „girls“ i Marina Marković iz KDU „Osijek“  u skupini seniorki.

U skupini djece do 10 godina, Gabriela Frlan  sa rezultatima od 14 kg u trzaju, 20 kg u izbačaju i 24 kg u biatlonu osvaja prvo mjesto  i zlatnu medalju, ali ne dobiva pehar.

U skupini djece do 12 godina, potpunu dominaciju imaju djeca iz Hrvatske, osvojivši uz medalje i tri pehara !

Apsolutna Pobjednica u ovoj skupini je Željka Miljković sa rezultatima od 34+46=80 kg., druga je bila Chiara Reljac sa 27+36=63 kg. a treća Nora Vlaše sa 20+29=49 kg.

Četvrti pehar je pripao Nataši Dermiček u skupini djevojčica do 14 godina koja je sa rezultatima od 35+48=83 kg. osvojila treće mjesto iza djevojčica sa Malte i Austrije.

U skupini seniorki, Marina Marković je nastupila u kategoriji do 55 kg i sa rezultatima od 55+80=135 kg, zauzela je četvrto mjesto. Rezultati u izbačaju i biatlonu su novi državni rekordi.

Rekordni bi možda bili i neki rezultati naše djece, ali nažalost još nismo usvojili standarde državnih rekorda za mlađe dobne skupine natjecatelja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.