Sjećanje na Borisa Mutića – sedam godina od smrti velikana hrvatskog ekrana

Sjećanje na Borisa Mutića – sedam godina od smrti velikana hrvatskog ekrana

Foto: Screenshot You Tube

Novinar, reporter, komentator sportskog programa –samo  su neke od “titule“  koje se vezuju na spomen imena Borisa Mutića.

Sedam godina  je prošlo otkako je glas Borisa Mutića (31.listopad 1939.-16.ožujak 2009.) nestao sa sportskih događaja- glas uz koji su generacije odrastale punih 45 godina koliko je bio na poziciji komentatora sportskog programa Hrvatske televizije.

 Izvještaji sa 16 Olimpijskih igara, šest Svjetskih nogometnih prvenstava, osam svjetskih prvenstava u gimnastici i skijanju i još dvadesetak europskih prvenstava raznih sportova- jednostavno je bilo nemoguće “prečuti“  i ne zapamtiti glas Borisa Mutića. Osim što je oduševljavao svojom popračenošću većine sportskih događaja,  mnoštvo je oduševljavao i svojim govornim sposobnostima. Umjesto praznih, “šablonskih“ komentara kakvi su često prisutni u komentatora od kojih se očekuje brza reakcija viđenoga, Mutić je na specifičan način gledateljima kroz komenatare davao osobna viđenja.

Boris Mutić  jedan je od onih koji su veliki vijek svog života proživjeli uz sport i za sport, a kad netko živi za sport, ime mu ostaje postojeće i nakon smrti.

“Veliki glas“ hrvatske sportske scene tako i sedam godina nakon smrti ostaje živim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.