SJEĆANJE NA LEGENDARNOG KREŠIMIRA ĆOSIĆA

SJEĆANJE NA LEGENDARNOG KREŠIMIRA ĆOSIĆA

KK Zadar

Na današnji dan prije 68. godina rođen je legendarni Krešimir Ćosić. Hrvatski košarkaš i trener svojim vedrim duhom i talentiranošću okupio je oko sebe mnoštvo miljenika i mnogima postao sportski i osobni uzor. Bio je svestran igrač s izuzetnim osjećajem za prostor, igru, vrijeme i raspored suigrača. Njegovo vođenje lopte  preko cijeloga terena, ubojite asistencije i zakucavanja mnogima su zadavale velike brige, a posebice je oduševljavao svojim skokom  u obrani.

Košarkašku karijeru započinje sa svojih šesnaest godina gdje je prvi puta zaigrao u dresu  KK Zadar te godinu poslije već se okrunio naslovom prvaka bivše države. Naslovi su se redali a Ćosić se razvijao u izrazito talentiranog mladića koji je znao zabijati i preko šezdeset koševa u jednoj utakmici.

Imao je bogatu kako europsku tako i američku igračku karijeru, što nam govore podaci o tome da je s KK Zadar osvoji pet državnih prvenstava i košarkaški kup Jugoslavije, u dresu Cibone tri  prvenstva Jugoslavije i državno prvenstvo, te osvajač Kupa pobjednika kupova. Njegovim odličjima možemo pridodati i tri olimpijske,četiri svjetske i sedam europskih medalja.  Amerika je pozitivno utjecala na njega, te je bio prvi neamerikanac kojeg su uzeli na draft u NBA i prvi Europljanin u sastavu All American(All Stars), te mu je FIBA dodijelila specijalno priznanje Order  of merit

O veličini i talentiranošću legendarnog košarkaša govore nam i činjenice o tome da je u Zadru izgrađena dvorana koja nosi naziv Dvorana Krešimira Ćosića. Zadar se pobrinuo i da jednoj od svojoj ulici da naziv upravo po istaknutom košarkašu, a u Zagrebu  trg ispred Doma sportova nosi naziv Trg Krešimira Ćosića.

KK Zadar

KK Zadar

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.