Sjednica Izvršnog odbora ParaVolley Europe i organizatora EP „Poreč 2017“

Sjednica Izvršnog odbora ParaVolley Europe i organizatora EP „Poreč 2017“

(Foto: hsso.hr /Hrvatska ženska reprezentacija )

U petak će se u Zagrebačkom hotelu Laguna održati sastanak Izvršnog odbora ParaVolley Europe s predstavnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora koji su članovi organizacijskog odbora Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci za žene i muškarce, a koje će se održati od 4. do 12. studenog u Poreču u sklopu redovnih inspekcija ParaVolley Europe za organizaciju Europskog prvenstva.

Ugovor o održavanju Europskog prvenstva potpisan je još u prosincu 2016. nakon prve inspekcije predloženih objekata za smještaj i sportske dvorane. Natjecanje će se održati u sportskoj dvorani Intersport u Zelenoj laguni u Poreču.

Na sastanku koji će se održati u petak s početkom od 16.30 sati,  nazočit će Predsjednik PVE-a, gosp.Toralv Thorkildsen iz Norveške, Dopredsjednik PVE-a gosp. Branko Mikorko iz Slovenije, PVE Glavna tajnica, gđa.Ivana Pavić iz Hrvatske, PVE Sportski direktor gosp. Maciej Chodzko Zajko iz Velike Britanije, PVE Marketing direktor gđa. Isabelle Collot, PVE Izvršni direktor gđa. Suvi Blechschmidt iz Finske.

Tijekom sastanka  predstavnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora prezentirat će se pripreme ovog najvećeg natjecanja u Europi u sjedećoj odbojci u 2017. godini. Organizator će iznijeti svoje viđenje natjecanja, prezentirati smještajne kapacitete, natjecateljsku dvoranu i organizacijski odbor koji će se brinuti o svim segmentima natjecanja.  PVE Izvršni odbor će tako u sljedeća dva dana raspravljati o rasporedu natjecanja na Europskom prvenstvu, odlučiti o nominacijama za već prijavljene države te pripremiti planove za izbornu Skupštinu ParaVolley Europe koja će se održati tijekom Europskog prvenstva u Poreču na kojoj će se birati novi Predsjednik PVE-a, Glavna tajnica i izvršni direktor.

Kako se doznaje, za EP u Poreču uz Hrvatsku kao domaćina, prijavljeno je trinaest muških reprezentacija (Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Njemačka, Madžarska, Italija, Latvia, Nizozemska, Poljska, Rusija, Srbija, Turska i Ukrajina).  U ženskoj konkurenciji uz Hrvatsku reprezentaciju prijavljeno je osam ženskih reprezentacija (Finska, Njemačka, Madžarska, Italija, Nizozemska, Rusija, Slovenija i Ukrajina), odnosno sveukupno dvadeset tri reprezentacija i šesnaest nacija s više od četiristo sportaša.

Raspored odigravanja i grupe planiraju se odrediti plasmanom reprezentacija na prethodnim natjecanjima dok će nove nacije, Turska i Gruzija u muškoj i  Italija u ženskoj konkurenciji, biti raspoređene u grupe izvlačenjem. Izvlačenje grupa planirano je krajem srpnja 2017. kada se planira i zadnja inspekcija PVE-a prije Europskog prvenstva.

Na natjecanju koje će trajati punih šest dana odigrat će se gotovo sedamdeset utakmica koje će se pratiti putem nacionalne televizije i live streaminga te će biti podržane i drugim društvenim mrežama kao što je facebook, instagram, twitter, a u realizaciji je i službena internetska stranica natjecanja.

Hrvatske reprezentacije vrijedno se pripremaju kako bi u što boljem svjetlu predstavile hrvatsku sjedeću odbojku. Najbolji po plasmanu moć će izboriti nastup na svjetskom prvenstvu koje će se 2018. godine održavati u Nizozemskoj.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.