Video: Sjeverna Koreja se vraća na sportsku kartu svijeta

Video: Sjeverna Koreja se vraća na sportsku kartu svijeta

Sjeverna Koreja trebala bi organizirati SP u judu...

Olimpijski plamen/Getty Images

Pomalo šokantna vijest stigla je ovih dana iz Sjeverne Koreje – države koja već desetljećima ne otvara svoja vratima znatiželjnicima, kroji vijesti i događaje ‘po svojoj mjeri’ te živi i diše po pravilima velikoga vođe Kim-Jong Una.

Pojavile su se, naime, indicije kako bi Pyongyang 2017. godine trebao ugostiti svjetsko juniorsko prvenstvo u džudu te svjetsko juniorsko prvenstvo u dizanju utega iduće godine, nakon što je posljednje sportsko natjecanje u ovoj državi održano davne 1979. (stolni tenis).

“Natjecanje u džudu bit će organizirano u Sjevernoj Koreji”, prenose svjetski mediji izjavu neimenovanog tamošnjeg službenika.

Sjeverna Koreja inače je osobito dobra u džudu i dizanju utega, njezini su sportaši na Olimpijskim igrama u Londonu u spomenutim konkurencijama osvojili šest medalja, a dodatan motiv za što bolje rezultate imaju nakon što je Kim-Jong Un prije dvije godine donio još jedno od ‘svojih’ pravila, a ovoga se puta tiče uspješnih sportaša. Svaki od njih bit će tako nagrađen luksuznim stanovima…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.