Skandal na odmorištu: Huligani napali delegaciju HNS-a!

Skandal na odmorištu: Huligani napali delegaciju HNS-a!

Skupina huligana na odmorištu Zvir fizički je i verbalno napala delegaciju HNS-a na putu prema Splitu...

Stružni stožer reprezentacije/Foto: Gettyimages

Hrvatski nogometni savez na svojim je službenim internetskim stranicama izvijestio javnost kako je šačica huligana napala delegaciju na čelu s izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem i izbornikom Nikom Kovačem, koji su se zaputili u Split na dogovor o organizaciji utakmice Hrvatska – Italija (Poljud, 12. lipnja)

Incident se dogodio na odmorištu Zir, gdje je desetak huligana, koji su na sebi imali obilježja Hajduka, pokušalo na sve moguće načine verbalno i fizički napasti delegaciju hrvatske nogometne vlade. Navodno je bilo i udaraca, no situacija je smirena prisebnim reakcijama vodstva Saveza.

Osim spomenutih, prisutni su bili i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team menadžerica Iva Olivari, team menadžer Alan Balen, ticketing menadžer Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak. Promptno je pozvana i policija, koja je odmah izvršila očevid.

Na službenim je stranicama HNS-a objavljeno:

“Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju.

Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.