Skandal u F1: Red Bull zaprijetio istupanjem iz natjecanja

Skandal u F1: Red Bull zaprijetio istupanjem iz natjecanja

Red Bull želi raskinuti ugovor sa svojim opskrbljivačem motora, Renaultom.

Daniel Ricciardo/Getty Images

Red Bull prijeti istupanjem iz natjecanja Formule 1 ukoliko mu se ne dopusti raskidanje ugovora sa Reanultom koji ih opskrbljuje motorima. Želja im je stupiti u suradnju sa Audijem koji je dio Volkswagen grupe.

Naime, Red Bull je razočaran hibridnim motorima francuskog proizvođača te želi uvesti Audi u svijet “Oktanskog cirkusa”. Prvi vozač austrijske momčadi, Daniel Ricciardo do sada je u pet utrka već promijenio četiri motora što je maksimum tijekom cijele sezone. Vodeći Mercedesov dvojac nije još niti jednom mijenjao motore!

Ukoliko ne dobijemo konkurentni motor u skoroj budućnost ili Audi ulazi u F1 ili mi izlazimo“, rekao je savjetnik Red Bulla Helmut Marko dodavši kako razgovori s grupacijom Volkswagen još nisu započeli.

Razlog dosadašnjeg distanciranja VW-a od Formule 1 bio je Ferdinand Piech, čelnik njemačke grupacije koju je nedavno napustio. Naime, Piech je bio u dugogodišnjem neslaganju s vodećim čovjekom Formule 1, Bernijem Ecclestoneom.

Sada su očito sve prepreke nestale, te se očekuje konkretiziranje dogovora u skoroj budućnosti. Red Bull ima ugovor s Formulom 1 do 2020. godine, dok mu onaj s Renaultom ističe 2016.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.