Novi skandal u hrvatskom boksu: Boksački izbornik umjesto prvaka Hrvatske na EP pozvao člana svoga kluba

Novi skandal u hrvatskom boksu: Boksački izbornik umjesto prvaka Hrvatske na EP pozvao člana svoga kluba

Leonardo Pijetraj/Foto: www.fightsite.hr

Od 14. do 25. lipnja se u Ukrajini održava Europsko boksačko prvenstvo, a siguran putnik na europsku smotru je trebao biti aktualni državni boksački prvak Josip Bepo Filipi. Međutim takvog mišljenja nije Leonardo Pijetraj, izbornik boksačke reprezentacije Hrvatske, koji je na EP odlučio voditi trećeplasiranog boksača s državnog prvenstva Alena Babića. Da situacija bude još neobičnija Babić je član kluba čiji je vlasnik Pijetraj, dok braća Filipi nisu.

Tako će na EP Alen Babić, član izbornikovog kluba ‘BK Leonardo’, a Pijetraj se pravda kako je on izbornik i kako isključivo on odlučuje o putniku na Europsko prvenstvo. Situaciju je prokomentirao i bivši izbornik Marijo Šivolija:

“Ja sam uvijek imao kriterij da prvak Hrvatske ili eventualno srebrni ako je imao primjedbu da je bolji od zlatnog, isti bi dobio šansu pokazati to na izbornom sparingu ili meču. Govorimo o prvaku ili doprvaku a ne brončanom ili niže rangiranom boksaču na državnom prvenstvu. Boksački izbornik ima u tekućoj godini jednog ili dva najbolje rangirana boksača od kojeg izabere boljeg u datom trenutku a ne trećeg ili četvrtog. U ovom slučaju korektno, prvi i drugi imaju daleko najbolje rezultate u tekućoj godini i izbor uopće nije težak. Ako jest, onda se u prvi plan gura vlastiti interes”, rekao je Šivolija.

Istina je kako je izbornik Pijetraj održao sparing meč, ali ne između braće Filipi da potvrdi koji je u boljoj formi, već između Josipa Filipija i Alena Babića, nakon čega je donio odluku da na EP ide ‘njegov’ boksač. Navedeni razvoj događaja predstavlja novi skandal u hrvatskom boksu koji je već dugo vremena talac osobnih interesa pojedinaca, a najdeblji kraj redovito izvuku talentirani, mladi boksači koji ne mogu dobiti priliku za normalnim razvojem.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.