Skandal u Italiji: Olimpijski savez sumnja u doping svojih atletičara

Skandal u Italiji: Olimpijski savez sumnja u doping svojih atletičara

Talijanski olimpijski savez najavio je kako bi mogao suspendirati svoje atletičare...

Ne jenjavaju doping problemi u kraljici sportova nakon što je prije nekoliko tjedana otkriven veliki skandal ruskih sportaša i sportašica, u koji su bili upleteni najviši dužnosnici IAAF-a, lokalnog atletskog saveza i ruskih sportskih glavešina.

Ovoga je puta ‘junak’ priče Talijanski olimpijski savez (CONI), koji je najavio kako će suspendirati dvadeset šestoricu svojih atletičara na dvije godine ako se potvrdi kako su u svojim sportskim ostvarenjima koristili nedozvoljene supstance, donosi engleski BBC.

Svi osumnjičeni odbili su ili izbjegli testiranja, navevši kao razlog tomu ‘administrativne pogreške’, a na tom se popisu nalaze i brončani troskaš s olimpijske smotre u Londonu Fabrizio Donato te svjetski doprvak u skoku u dalj iz 2007. godine Andrew Howe.

Petorica osumnjičenih već su se plasirali na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, a CONI će konačnu odluku donijeti iduće godine, netom prije odlaska na smotru najboljih u Brazil.

“Nismo optuženi za doping, već povredu Whereabouts sustava. No, cijeli sustav ima i dosta tehničkih pogrešaka”, kratko je prokomentirala talijanska bacačiva kladiva Silvia Salis.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.