Skandal u Turskoj: Drago Ćosić zajedno s novinarima izbačen iz hotela zbog Davora Šukera?!

Skandal u Turskoj: Drago Ćosić zajedno s novinarima izbačen iz hotela zbog Davora Šukera?!

Foto: Jutarnji.hr

”Kad nakon 12 sati puta dođeš do hotela i shvatiš da je čaj jedino što ćeš tamo dobiti, iako je smještaj plaćen još 24. kolovoza, to je tekst kojeg je novinar Hrvatske Radio Televizije Marko Šivak uz sliku čaja objavio na Facebooku. Mislite da je nemoguće? E, pa varate se…

Činilo se kako je prijava u hotel u turskom Eshisehiru, gdje Hrvatska danas igra protiv Turske, za petoricu novinara hrvatske nacionalne televizije rutinska stvar, kao i toliko puta koliko je ova petorka već išla na gostovanja nacionalne reprezentacije.

Međutim, novinare je na recepciji uglednog hotela Hilton, u kojem su ranije rezervirali i platili smještaj, dočekala vijest da moraju potražiti neki drugi hotel. Dakako, ništa im nije bilo jasno, a čak 90 minuta morali su čekati prije nego su dobili službeno priopćenje i dopis zašto ne mogu ući u hotel koji su već platili.

Na svom Facebook profilu Šivak je nastavio: ”Već smo sve isplanirali, noćit ćemo na foteljama u lobiju. Čekamo dvije stvari, pod a) pismenu izjavu Hilton Garden Inn hotela zašto nas ne žele primiti i pod b) generalnu managericu hotela da dođe porazgovarati s nama”.

Direktorica je očigledno došla porazgovarati s novinarima i ispostavilo se da je ta zabrana stigla ni manje ni više nego s vrha, iz Hrvatskog Nogometnog Saveza. Naime, predsjednik HNS-a Davor Šuker ne voli kad se novinari nalaze u istom hotelu s reprezentativcima na njihovim gostujućim utakmicama pa je naredio da ekipa s HRT-a mora tražiti drugi smještaj.

U konačnici ga je ekipa s HRT-a i pronašla, no zaista je nevjerojatna stvar da ni 20-ak sati prije početka utakmice novinari ne smiju boraviti u svojem hotelu, kojeg su rezervirali prije 12 dana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.