Skijanje: Popović do novih bodova u Lenzerheideu!

Skijanje: Popović do novih bodova u Lenzerheideu!

Leona Popović nakon bodova u kombinaciji, do bodova stigla i u veleslalomu.

Hrvatska skijašica Leona Popović nastupila je na sedmom veleslalomu sezone, održan u Lenzerheideu. Mlada skijašica jučer je stigla do prvih bodova u Svjetskom kupu u ovoj sezoni, završivši na 21. mjestu u kombinaciji. Danas je nakon 26. mjesta u prvoj vožnji, na kraju završila na 24. mjestu.

Prvu vožnju najbolje je odradila Francuskinja Tessa Worley, još najbliže 28-godišnjoj Worley bila je Njemica Viktoria Rebensburg, zaostajala je 0.52 sekunde. Ostale skijašice zaostale su više od sekunde, na trećem mjestu nakon prve vožnje završila je Talijanka Federica Brignone, sa zaostatkom od 1.25 sekunde. U drugu vožnju 20-godišnja Popović ušla je sa zaostatkom od 3.78 sekunde.

Do pobjede je stigla Worley unatoč greški nakon samog starta druge vožnje, na kraju je bila 0.07 sekunde brža od Regensburg. Njemica je drugim mjesto u veleslalomu zadržala vodeću poziciju u ukupnom poretku ženskog veleslaloma. U drugoj vožnji iznenadila je Slovenka Meta Horvat, završila je na postolju, do kojeg je stigla s 14. mjesta u prvoj vožnji. Hrvatska skijašica popravila je plasman iz prve vožnje te završila na 24. mjestu, što joj je donijelo novih sedam bodova u Svjetskom kupu.

Rezultati:

1. Tessa Worley 1:05:33
2.Viktoria Rebensburg +0.07
3. Meta Hrovat +1.45
24. Leona Popović +3.78

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.