Skijanje: Vidoviću bodovi i najbolji plasman sezone!

Skijanje: Vidoviću bodovi i najbolji plasman sezone!

Lijepi uspjeh našeg skijaša.

Sjajni Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je slalomske utrke u austrijskom Kitzbuhelu. Naš Matej Vidović nakon Adelbodena ponovo je došao do bodova, ovoga puta završio je utrku na 20. mjestu. Tim rezultatom Vidović je ostvario svoj najbolji rezultat ove sezone.

Kristoffersen je vodio i nakon prve vožnje, a na kraju je slavio s velikih 97 stotinki sekunde prednosti ispred Austrijanca Marcela Hirschera, najboljeg skijaša današnjice. Treće mjesto osvojio je Švicarac Daniel Yule (+1.35).  Zasigurno, tragičar je Austrijanac Michael Matt, koji je nakon prve utrke zaostajao tek deset stotinki za vodećim, da bi u drugoj bio diskvalificiran jer je promašio vrata.

Hirscher vodi u ukupnom poretku s 1 074 boda, dok je Kristoffersen drugi s 801, a isti poredak je i u slalomu – Austrijanac ima 564, a Norvežanin 435 bodova.

Matej Vidović je sa startnim brojem 36 bio 27. nakon prve vožnje, a u drugoj je staloženom i pametnom vožnjom napredovao još nekoliko pozicija i završio kao 20. sa zaostatkom 4.32 sekundi za pobjednikom. Vidović je kratko bio i na liderskoj poziciji nakon druge vožnje, nakon nastupa preuzeo je vodstvo od Slovaka Zampe.

Vidović je ove sezone još samo jednom osvojio bodove i to u Adelbodenu gdje je bio 23. Drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega završio je prvu utrku na 43. mjestu. 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.