SKIJAŠI ZAPALILI SLJEME I PRIKUPILI 8.300 KUNA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

SKIJAŠI ZAPALILI SLJEME I PRIKUPILI 8.300 KUNA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Humanitarna noćna utrka “Skijaj za skijaše” ove je subote na Sljemenu okupila 47 natjecatelja i tri puta više navijača.

Sljemenom se orilo “op, op, op” već kada su se niz Bijeli spust kao predvozači spustili Dag Modrić i Helena Gaube. Nakon njih, u cilj su jedan za drugim stizali članovi Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom “Sljeme” za koji je Rotaract klub Zagreb Zrinjevac i organizirao ovu akciju. Od prodanih kotizacija, priloga za kuhano vino i rakije te donacija prikupljeno je oko 8.300 kuna, ali za akciju je otvoren poseban račun, pa bi iznos mogao biti i veći s obzirom na to da se očekuje još uplata do kraja tjedna.

“Ova akcija će nam puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta”, kazao je paraolimpijac Damir Mizdrak, potpredsjednik Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom “Sljeme”.

Damir Mizdrak i Dino Sokolović

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Anja Kostrečić (28,06), drugo je pripalo Klari Pelemiš (28,20), a broncom se okitila Inja Siladi (29,98).

U muškoj konkurenciji zlatan je bio Pavle Zobundžija (24,29), dok je srebro osvojio Boris Petljak (24,49), a treći je bio Miro Kordun (24,88).

U utrci je sudjelovao i velik broj malih natjecatelja koji su nakon trke nagrađeni posebno glasnim pljeskom. “Nadamo se kako će ova akcija postati tradicionalna. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji: Gradu Zagrebu, Ustanovi za upravljanje sportskim objektima, Skijalištu Sljeme, Restoranu Vidikovac, HGSS-u – Stanici Zagreb, Tamburaškom sastavu Colapis, Incite code-u, obitelji Rossi i Damiru Matozu”, poručio je Milan Vukadinović, predsjednik Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac.

Nakon utrke svi su se sa sljemenskog Bijelog spusta preselili u Restoran Vidikovac gdje je zabava potrajala do dugo u noć. Posjetitelje je zabavljao Tamburaški sastav Colapis, a od poznatih su podršku ovoj akciji došli pružiti i Tony Cetinski te Alexei Puninski, dok su video pozdrave uputile Mila Elegović, Iva Jerković, Danijela Martinović, Leona Paraminski, Ana Bago Tominac, Mario Petreković, Andrej Kramarić i Franko Andrijašević.

Ako niste bili na Sljemenu, pomoć možete pružiti još ovoga tjedna i to uplatom na račun akcije otvoren u Privrednoj banci Zagreb IBAN HR1323400091510836687.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.