Škugor u paru sa Lamasinom osvojio challenger u Francuskoj

Škugor u paru sa Lamasinom osvojio challenger u Francuskoj

Foto: Franko Škugor/PBZ Zagreb

Hrvatski tenisač Franko Škugor i Francuz Tristan Lamasine pobjednici su parova na Verrazzano Openu, challengeru igranom u francuskom Sophia Antipolisu. Hrvatsko-francuska kombinacija je u finalu bila bolja od Bjelorusa Ignatika i Slovaka Kovalika sa 6:2, 6:2. Ovo je drugi naslov za Škugora i Lamasina u parovima, a osmi naslov na challengerima osvojen za našeg tenisača, koji se specijalizirao za igru u parovima.

Do naslova u Francuskoj je Škugor došao porazivši čak dva hrvatska tenisača u uvodnim kolima. Naime, Škugor i Lamasine su na početku Verrazzano Opena svladali Antonija Šančića u paru sa Junaidom, te Dinu Marcana i Weissborna. Upravo je meč protiv Marcana i Austrijanca Weissborna bio najteži za pobjednički par i ujedno jedini na turniru kojeg su Škugor i Lamasine igrali u tri seta.

Prema novom ATP rankingu Škugor je 95. igrač svijeta u parovima, nakon što je ostvario pomak od 13 mjesta, te je tako došao nadomak svog najboljeg rezultata, odnosno 92. mjesta u parovima ostvarenog 2014. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.