Sky Sports: Andrej Kramarić ima 50 posto šanse za dobijanje radne dozvole

Sky Sports: Andrej Kramarić ima 50 posto šanse za dobijanje radne dozvole

Leicester će radnu dozvolu tražiti uz argumente da će igrač doprinijeti ukupnoj kvaliteti engleskog nogometa

Andrej Kramarić/Foto www.hns-cff.hr

Prema pisanju engleskog Sky Sportsa vjerojatnost da će se transfer Andreja Kramarića iz Rijeke u Leicester City realizirati iznosi 50:50 posto. Naime, iako su klubovi dogovorili odštetu, a Kramarić osobne uvjete s engleskim premijerligašem, Sky Sports navodi da je proces dobivanja radne dozvole zamoran, kompliciran i bez ikakve garancije da će njegov ishod biti uspješan.

Budući da je Hrvatska pristupila Europskoj uniji tek 2013. godine radnici još uvijek nemaju sve slobode kretanja i dobivanja radnih dozvola kao ostale članice Europske unije.

Budući da Kramarić ne zadovoljava jedan od osnovnih kriterija (75 posto nastupa za seniorsku reprezentaciju u protekle dvije godine), Leicester će radnu dozvolu tražiti uz argumente da će Kramarić doprinijeti ukupnoj kvaliteti engleskog nogometa. Sky Sports navodi da bi problem za Leicester mogao predstavljati činjenica da Engleski nogometni savez ima stav da u Premierligi igra što veći broj engleskih igrača odnosno da se što više ograniči broj igrača van Europske unije.

Sky Sport navodi da je Leicester već dobio u pismenom obliku izvrsnu preporuku od strane hrvatkog izbornika Nike Kovača. Ujedno, engleski mediji navode i da sjajna forma i igre koje je Kramarić pružao daju Leicesteru razlog za optimizam.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.