Sky Sports: Ivan Rakitić je najbolja kupnja u Španjolskoj u ovom prijelaznom roku

Sky Sports: Ivan Rakitić je najbolja kupnja u Španjolskoj u ovom prijelaznom roku

'Rakitićevo je dovođenje sjajan potez. Radi se o igraču koji će momčadi udahnuti energiju, mobilnost, hrabrost za stvaranje gol-šansi te dozu trikova iz prekida', piše autor

Ivan Rakitić na predstavljanju u Barceloni/Getty Images

Dokaz da se u Barceloni još uvijek vode zdravom logikom i jamac novih uspjeha katalonske momčadi. Tako je Ivana Rakitića označio Tim Stannard, španjolski dopisnik Sky Sportsa, uvrstivši hrvatskog reprezentativca na prvo mjesto najboljih ovoljetnih transfera u Primeri.

U konkurenciji s još trojicom nogometaša (Toni Kroos, Antoine Griezmann, Carlos Vela), Rakitić je zasjeo na prvo mjesto Stannardove ljestvice jer je proglašen najboljom vrijednošću za isplaćeni novac.

– Navijači Barcelone složni su u ocjenama da je Rakitićeva kupnja bila fantastičan potez uprave. Radi se o igraču koji će momčadi udahnuti energiju, mobilnost, hrabrost za stvaranje gol-šansi te dozu trikova iz prekida – ističe autor.

Stannard napominje kako se samo oko bivšeg kapetana Seville ne vode debate oko toga je li njegov angažman bio mudar potez. Luis Suárez bit će u središtu takvih rasprava sve dok mu ne istekne suspenzija i ne odigra prvu utakmicu za Barcelonu, dok je 30-godišnji Jérémy Mathieu već proglašen mačkom u vreći. Za Francuza je, naime, isplaćeno 20 milijuna eura, a prošlog ga se ljeta moglo dobiti za dvostruko nižu cijenu.

Jedino je Rakitić pojačanje koje u startu nije izazvalo nikakve polemike.

– Njegovih 12 golova i 10 asistencija u prošloj sezoni, kao i činjenica da je bio pogonska snaga prilikom osvajanja Europske lige, u potpunosti opravdavaju 19 milijuna eura koje je izdvojio ne baš obožavani sportski direktor Andoni Zubizaretta – zaključuje Sky Sports.

James Rodríguez (80 milijuna eura) i Luis Suárez (81 milijun) u ovaj izbor nisu ni uvršteni zbog previsokih odšteta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.