Slaven Bilić na korak do preuzimanja nove reprezentacije!

Slaven Bilić na korak do preuzimanja nove reprezentacije!

Hrvat bi na klupi trebao zamijeniti Marcella Lippija.

foto: footballfancast.com

Slaven Bilić najveći je kandidat za preuzimanje izborničke klupe reprezentacije Kine, tvrdi britanski The Sun, navodeći kako je upravo Bilić prvi na listi želja Kineskog nogometnog saveza.

Legendarni Marcello Lippi trenutno se nalazi na udaru kritika zbog činjenice da nije uspio odvesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, iako ga je Savez učinio drugim najplaćenijim trenerom na svijetu s plaćom od 21 milijuna funti godišnje.

Od njega više zarađuje jedino Jose Mourinho, kojemu Manchester United plaća 23,75 milijuna funti, ali Talijan će napustiti klupu na koju je sjeo u listopadu 2016. godine. U pohodu na Mundijal s reprezentacijom je imao sramotni učinak od 25 posto pobjeda, a u prijateljskim utakmicama Kinu su deklasirali Wales 6:0 i Češka 4:1.

Kineski Savez, stoga je, krenuo u potragu za adekvatnom zamjenom i čini se da je odluka donesena te da će upravo Biliću ponuditi ugovor. Iako bi ponuda Kineza sasvim sigurno bila primamljiva što se tiče novčanog iznosa, ostaje za vidjeti koliko se ambicije i projekt Kine poklapaju sa željama bivšeg izbornika nogometne reprezentacije Hrvatske, za kojeg još uvijek nije isključeno da će angažman dobiti i u Premiershipu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.