Slavko Goluža: Brazilci su veliki fanatici i borci, nema mjesta podcjenjivanju

Slavko Goluža: Brazilci su veliki fanatici i borci, nema mjesta podcjenjivanju

Osmina finala (19): Hrvatska - Brazil. - Očekujem Hrvatsku kakvu želim, što znači borbenu i ozbiljnu s pravim pristupom, kaže Goluža

Hrvatski rukometaši u nedjelju od 19 sati po srednjeuropskom vremenu odmjerit će snage protiv Brazila u osmini finala Svjetskog prvenstva. Izabranici Slavka Goluže nastup u skupini odradili su bez greške, pet utakmica i pet pobjeda dobra su najava ogleda s Brazilom. Ipak, u pitanju je jedna utakmica i Hrvatska nema pravo na kiks.

– Počet ću s utakmicom protiv Bosne i Hercegovine. Odradili smo sve na najbolji način. Priliku su dobili igrači iz drugog plana i jako su dobro igrali. Iskoristio sam priliku da pojedine igrače odmorim jer su prije same utakmice odradili trening. Sve je odrađeno planski. Prvi krug odrađen je vrlo dobro, imamo bazu i dobru podlogu za ono što slijedi.

Prokomentirao je potom hrvatski strateg protivnika u osmini finala te s kojih pozicija prijeti.

– Pred nama je sada Brazil. To je nimalo naivna ekipa, a Brazil zadnjih godina dosta ulaže u rukomet. Vidimo to i po ženskom rukometu. Naime, brazilske rukometašice su aktualne svjetske prvakinje. Sigurno je da će dati sve od sebe da nas pobijede. Mi ćemo se dobro pripremiti. Nema mjesta podcjenjivanju. Gledao sam njihove utakmice protiv Španjolske i Slovenije. Igraju dinamičan rukomet s 5-1, a ponekad i 4-2 obranom. Dosta su agresivni, veliki fanatici i borci.  Svih 60 minuta izgaraju na terenu. Igra im se bazira na vanjskim igračima, desni i lijevi su šuteri, dok je srednji radilica za njih te za pivota gdje imaju jak pritisak. Koriste svaku priliku i odmah kažnjavaju.

Otkrio je potom Goluža kakvu Hrvatsku očekuje u tom dvoboju.

– Očekujem Hrvatsku kakvu želim, što znači borbenu i ozbiljnu s pravim pristupom. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam igre uz dobru obranu i lake pogotke. Pokušat ćemo što manje igrati šest na šest. Moramo imati veliku koncentraciju u obrani i ono što mene veseli je da se polako dižemo. Noge su sve opuštenije i nadam se da nam s takvom pokretljivom obranom ne bi trebali zadavati probleme.

Za kraj je Goluža istaknuo da je atmosfera u ekipi odlična te da su svi spremni za nastavak natjecanja.

– Ozlijeđenih igrača nema, Vori je imao laganu virozu, ali to je pod kontrolom. Bit će spreman za utakmicu. Što se tiče atmosfere sve je odlično i spremni smo za ono što dolazi. Pripreme će biti kao i za svaku drugu utakmicu, a fokus će biti na konkretnim zadacima koje će dobiti pojedinci, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.