Slavko Goluža: Rekao sam dečkima nakon utakmice da se iz obrane izlazi krvavih koljena

Slavko Goluža: Rekao sam dečkima nakon utakmice da se iz obrane izlazi krvavih koljena

- Još jednom bi se zahvalio Srbiji što su nam bili pravi protivnik, onakav kakvog sam priželjkivao, kaže Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Slavko Goluža zakasnio je na početak konferencije za novinare nakon što se nešto duže zadržao u svlačionici.

– Još jednom bi se zahvalio Srbiji što su nam bili pravi protivnik, onakav kakvog sam priželjkivao. Zato sam i na kraju odabrao Srbiju. Nagomilalo se puno umora, i znao sam da će utakmica biti ovakava. Očekivao sam dobro izdanje srbije s brzim protokom lopte i znao sam da će protiv nas dobro odigrati jer imaju vrhunske igrače, rekao je Goluža koji je imao prigovoa na igru svoje ekipe.

– Bio sam ljut nakon utakmice jer nismo bili na potrebnoj razini u obrani. Nije to bilo onako kako sam htio, makar se umor nagomilao. Mi ćemo uvijek zabiti 28, 30 pogodaka, ali moramo biti čvršći u obrani. U svlačionici sam im rekao: Iz obrane se ide krvavih koljena. Bez obzira na kvalitetu vanjskih pucača Srbije, mislim da smo prelagano primali pogotke. U napadu smo svoje zabili, ali lopta treba biti brža. Vjerujem u igrače i to ćemo popraviti, ustvrio je Slavko Goluža.

– Nikada nismo zadovoljni, niti ćemo biti jer treneri uvijek traže više. Jedino što sam priželjkivao jest da u sredini priprema odigramo jednu utakmicu jer onda bi imali nekoliko dana da sve popravimo, ali i ovako ćemo odraditi sve što je potrebno,

– Drago mi je da je publika došla u velikom broju. Atmosfera je bila dobra i bit ću iskren: Nije trebalo ono na početku, rekao je Goluža.

Izbornik Srbije Dejan Perić zahvalio se na gostoprimstvu.

– Reprezentacija Srbije primljena je i ugošćena na najvišem nivou i hvala vam na tome. Ova utakmica je potvrdila kvalitetu Hrvatske. Srbija je u odnosu na petak pokazala karakter i motiv. Pobjeđujemo i gubimo zajedno, ova utakmica je bila puno kvalitetnija u odnosu na prvi ogled, rekao je Perić.

– Hrvatskoj želim sve najbolje na Svjetskom prvenstvu i nastavak kontinuiteta osvajanja medalja. Volio bih da im ove utakmice pomognu na putu do odličja, neka ona na kraju bude najsjajnije. Ja im to od srca želim, zaključio je Perić.