Slavko Goluža: Vjerujem u našu obranu i optimist sam uoči Poljske

Slavko Goluža: Vjerujem u našu obranu i optimist sam uoči Poljske

- Poljaci su protiv Švedske igrali jako dobro. Imaju dobru obranu na čelu sa Szmalom. Što se tiče napada, imaju dosta šutera, svi su opasni , rekao je Slavko Goluža

Slavko Goluža s rukometašima Hrvatske/Getty Images

Hrvatski rukometaši dan nakon pobjede protiv Brazila dobili su slobodan dan. Nakon šest uzatopnih pobjeda izabranici Slavka Goluže otišli su prošetati ulicama Dohe i opustiti se uoči novih izazova. Slavko Goluža pogledao je ogled Poljske i Švedske prokomentiravši suparnika Hrvatske u četvrtfinalu.

– Poljaci su protiv Švedske igrali jako dobro. Imaju dobru obranu na čelu sa Szmalom. Što se tiče napada, imaju dosta šutera, svi su opasni. Igraju dosta na pivota, dobro trče.  Oni su cijelu godinu na okupu, igraju skoro svi u Kielceu. Cijelo vrijeme sam ponavljao i reći ću još jednom: Moramo razmišljati samo o sebi. Suprostavit ćemo im se obranom 6-0. Vjerujem u našu obranu i ja sam optimist. Igrači su dobro raspoloženi, malo smo se odmorili. U utorak krećemo s pripremom sada kada znamo protivnika, rekao je Slavko Goluža osvrnuvši se još jednom na utakmicu protiv Brazila.

– Najvažnija je pobjeda. Sve se ostalo može popraviti i popravit ćemo. Međutim, koliko god se mi spremali za tu duboku zonu koju oni igraju teško očekivati da igrači uvijek reagiraju na najbolji mogući način i zato sam očekivao ovakvu utakmicu. Hvala Bogu da smo priveli utakmicu kraju u svoju korist. Sada se idemo dobro spremiti, trebamo pobijediti sami sebe, vratiti mir i neće biti problema, rekao je Slavko Goluža dan nakon slavlja protiv Brazila.

– Bilo je nedostatka koncentracije, ali to su takve utakmice. Sve reprezentacije protiv Brazila igrale su nas isti način i imale su puno više tehničkih pogrešaka od nas. Sami smo krivi jer na otvaranju utakmicu nismo dotukli Brazilce. Vratili smo ih u život s promašenim zicerima i sedmercima što je unijelo nervozu. Na početku drugog poluvremena smo i pritisnuli i napravili razliku. Umjesto da privedemo utakmicu kraju, opet se vratila nervoza, zaključio je Slavko Goluža.

– Ako pobijediš sebe, pobijedio se i utakmicu. To se pokazalo protiv Brazila. Izvukli smo se. Bilo je teško, ganjali su nas po cijelom terenu. Na kraju sve je dobro što se dobro završi.  Malo smo izašli iz hotela, dobro će nam doći da razbijemo monotoniju. Vraćamo se onda opet u kolotečinu, trening i pripremu utakmice, ustvrdio je Mirko Alilović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.