Slavko Goluža: Najvažnija je pobjeda i mir koji sada imamo

Slavko Goluža: Najvažnija je pobjeda i mir koji sada imamo

Svi igrači su dobili priliku i osjetili atmosferu, a to je bitno jer u prvoj utakmici je uvijek prisutna nervoza i pritisak sa svih strana, rekao je Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Nakon što je Hrvatska rutinski pobjedila Bjelorusiju na otvaranju Europskog prvenstva prve dojmove iznijeli akteri utakmica. Izbornik Goluža nije zaboravio slabiji ulazak u utakmicu.

– Prije svega čestitke igračima na pobjedi. Nervozno smo ušli u utakmicu te primili nekoliko pogodaka mimo našeg dogovora dok smo u napadu igrali statički. Poslije kada smo se skupili u obrani i protok lopte je postao brži sve je došlo na svoje. Svi igrači su dobili priliku i osjetili atmosferu, a to je bitno jer u prvoj utakmici je uvijek prisutna nervoza i pritisak sa svih strana. Najvažnija je pobjeda i mir koji sada imamo u pripremi za daljnje utakmice, rekao je Goluža koji je istaknuo odličnog Alilovića na vratima.

– Alilović je na početku kada smo mi griješili bio zaista na visokoj razini, obranio je dva sedmerca i nekoliko zicera. Najvažnije je bilo da izbacimo iz glave utakmicu protiv Bjelorusije u Španjolskoj, nisu Bjelorusi danas igrali toliko loše koliko im mi u obrani nismo dali da igraju. Prvi cilj je ostvaren, sada se idemo dalje mirno pripremati, poručio je izbornik Hrvatske koji se zahvalio navijačima u dvorani ali i svima koji su pratili Hrvatsku ispred malih ekrana.

Ivan Čupić sa Zlatkom Horvatom podijelio je titulu najbolje strijelca Hrvatske na otvaranju, sa šest pogodaka od čega dva iz sedmerca.

– Na početku je bilo nervoze, promašili smo nekoliko čistih šuteva, ali poslije smo probili led. Dobro smo radili na pripremama, dobro odradili dvije utakmice s Tunisom i to smo prikazali izuzev prvih 10 minuta. Dva boda su tu, za dva dana idemo dalje. Crna Gora? Nismo razmišljali o njima, bili smo koncentrirani na prvu utakmicu i dalje ćemo težiti našoj igri, dobra obrana s dobrim golmanom iza nas ali i cijeniti protivnika protiv kojega igramo, mirno je rezimirao Čupić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.