Slavko Goluža nakon Brazila: Takva se utakmica morala dogoditi

Slavko Goluža nakon Brazila: Takva se utakmica morala dogoditi

- Sve ekipe koje su igrale protiv Brazila uvijek su imale velikih problema i veliki broj tehničkih pogrešaka. Igrali smo loše i mi smo toga svjesni, kaže Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Mučenje hrvatskih rukometaša protiv Brazila u osmini finala imalo je sretan kraj. Hrvatska je u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u kojoj nije imala pravo na kiks sretno i spretno izborila četvrtfinale. Nakon što je istekla posljednja sekunda, krenulo je slavlje i brzo se zaboravilo mučenje koje je trajalo šezdeset minuta.

– Očekivao sam ovakvu utakmicu. Moram čestitati svojim igračima. Činjenica je da su odigrali slabiju utakmicu nego što smo očekivali, ali i takvu utakmicu treba privesti kraju.  Cijelo vrijeme sam upozoravao da Brazil nije bezazlen protivnik. Sve ekipe koje su igrale protiv Brazila uvijek su imale velikih problema i veliki broj tehničkih pogrešaka. Igrali smo loše i mi smo toga svjesni.  Najvažnija je pobjeda, rekao je Slavko Goluža.

– Iznenadili su nas s dubokom obranom. Znali smo da će tako igrati, ali teško je igrati 60 minuta protiv takve obrane. Mi smo sami kumovali razvoju situacije. Otvaranje utakmice je bilo dobro. Umjesto da ih dotučemo, mi promašimo nekoliko zicera, pa nekoliko sedmeraca i bacimo tri lopte u out. Takva se utakmica mora dogoditi i najvažnije je da smo pobijedili. Igrači su izvukli maksimum i sada idemo dalje, dodao je Goluža.

Hrvatsku u četvrtfinalu očekuje pobjednik utakmice Poljska – Švedska.

– Mi smo u ovom trenutku sami sebi smo najveći protivnik. Osobno mi je svejedno protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu. Žao mi je što sam morao mijenjati obranu jer to sam čuvao kao iznenađenje u nastavku turnira, ustvrdio je Goluža kojem su zasmetale analize da je Hrvatskoj otvoren put do finala budući da u njezinom dijelu ždrijeba nema Francuske i Danske.

– Kada je tako, neka se svi maknu i idemo uzeti zlato. Smetaju me takve priče. Bez obzira na sve igrači to čitaju. Koliko god smo se ozbiljno pripremali za Brazil, u podsvjesti igrača ostanu priče da je put prema finalu otvoren. Ostavimo se tih priča, finale je daleko, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.