Slavko Goluža nakon Irana: Treba igrati glavom, a ne srcem

Slavko Goluža nakon Irana: Treba igrati glavom, a ne srcem

- Imamo rezerve, nadam se da ćemo to pokazati u narednim utakmicama, rekao je Zlatko Horvat

Slavko Goluža/Getty Images

Hrvatski rukometaši pobijedili su Iran i tako odradili formalnost. Bila je to utakmica u kojoj su veći dio tereta ponijeli igrači s klupe. Kontre i polukontre bili su opet forte hrvatske igre, a na vratima Hrvatske sjajan je bio Filip Ivić.

– Prije svega čestitke igračima i suparniku na korektnoj igri. Zadovoljan sam, odmorili smo glavne igrače koji su ponijeli teret u prve dvije utakmice. U prvom dijelu nije bilo discipline i odgovornosti i zato sam na otvaranju drugog poluvremena posegnuo za glavnim igračima, rekao je Slavko Goluža.

– Nema razloga da igrači budu u grču, dobili su slobodne ruke u ovoj utakmici. Može se i pogriješiti, ali akcija mora imati glavu i rep. Nije bilo disicpline, potrošili smo olako neke lopte. Treba se igrati glavom, a ne srcem, ustvrdio je Goluža.

– Moramo se dobro pripremiti za Makedoniju, čeka nas ogled protiv odlične reprezentacije. Makedonija je skup igrača koji su prakitički stalnu na okupu jer igraju u Metalurgu i Vardaru.  Moramo imati mirnu glavu, rekao je Goluža.

Zlatko Horvat odigrao je odličnu utakmicu uz 12 postignutih golova.

– Odradili smo odličnu utakmicu, nismo se previše umorili, posebice glavni igrači. Ujedno, nitko se nije ozlijedio što je vrlo bitno. Bilo je nekih pogrešaka, ali sve u svemu apsolivrali smo utakmicu i idemo dalje, ustvrdio je Zlatko Horvat.

– Vjerujem da možemo još bolje i da nismo još na maksimumu. Prije nismo ulazili u turnir postepeno, nadam se da ćemo na kraju doći na pravu razinu i da ćemo rasti. Imamo rezerve, nadam se da ćemo to pokazati u narednim utakmicama, zaključio je Zlatko Horvat.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.