Slavko Goluža nakon Poljske: Najlakše je kritizirati uz kokice i daljinski upravljač

Slavko Goluža nakon Poljske: Najlakše je kritizirati uz kokice i daljinski upravljač

- Svi su naučili da kada pobjeđujemo i kad osvajamo medalje da su uz nas i da su nam prijatelji, ali kada gubimo koriste priliku da nas pljuju. To je dio hrvatskog folklora, rekao je hrvatski izbornik

Slavko Goluža s rukometašima Hrvatske/Getty Images

Hrvatska rukometaši zaustavljeni su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Dan nakon poraza od Poljske, opći je dojam da je propuštena velika prilika budući da je Hrvatskoj ždrijeb bio naklonjen. Izbornik Slavko Goluža nakon susreta otkrio je da su on i igrači željeli pobjedu više od svega.

– To je sport. Nekada gubiš, nekada dobivaš. Žao mi je što smo razočarali naciju, neki su nas možda već vidjeli u finalu, no možda na kraju ni drugo mjesto ne bi bilo dovoljno. Mjesta za kritiku sigurno ima, bilo je pogrešaka, no najlakše je kritizirati uz kokice i daljinski upravljač. Nemam dečkima što zamjeriti, dali su sve od sebe. Mislim da nitko nije više od mene i igrača htio da prođemo u polufinale i finalu, no svi su naučili da kada pobjeđujemo i kad osvajamo medalje da su uz nas i da su nam prijatelji, ali kada gubimo koriste priliku da nas pljuju. To je dio hrvatskog folklora, rekao je Slavko Goluža, dan nakon poraza u četvrtfinalu.

– Mislim da smo ispali veliki u porazu, čestitali smo boljima u susretu i trebamo se okrenuti i ostaviti sve iza nas te okrenuti onome što dolazi, ustvrdio je Goluža.

– Sve bi bilo drugačije da nije bilo nekih ozljeda. Imamo pravog šutera, ali ovdje ga nismo imali, a da jesmo udarcima izvana s deset, jedanaest metara mnogo bi nam olakšao situaciju. Nismo ga imali, no imat ćemo ga u skoroj budućnosti, već se i vratio i daj mu Bože zdravlja. Bit će nam od velike pomoći te će rasteretiti i Duvnjaka u toj situaciji, to se vidjelo na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Sve ćemo učiniti da sutra izvučemo maksimum iz sebe i da ove dvije utakmice odigramo najbolje što možemo. Zdravstveno stanje ekipe bit će dobro, rekao je Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.