Slavko Goluža nakon Švedske: Čestitke igračima na borbenosti i zalaganju

Slavko Goluža nakon Švedske: Čestitke igračima na borbenosti i zalaganju

Znamo što nam je ova utakmica značila, puno smo dobili s njom. Imamo mir da se dobro pripremimo za idući izazov, rekao je Slavko Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Kada se sve zbroji i oduzme, najvažniji je podatak da Hrvatska u drugi krug nosi četiri boda. Švedska je bila prvi pravi ispit za hrvatske rukometaše koji su u teškoj utakmici uspjeli doći do vrijedne pobjede.

– Moram čestitati igračima na jednoj fenomenalnoj borbi. Hvala navijačima koji su došli u velikom broju, ali i svima u Hrvatskoj koji su uz nas pred TV ekranima, rekao je izbornik Slavko Goluža nakon pobjede nad Švedskom.

– Znali smo kakva nas utakmica očekuje. Nismo smjeli razočarati naše navijače. Važnost utakmica donijela je svoje, bilo je nervoze. Još jednom od srca čestitke igračima na velikoj borbenosti i velikom htijenju i zalaganju koje je donijelo pobjedu, rekao je Goluža.

Uz Denisa Buntića odličnu večer imao je Domagoj Duvnjak.

–  Znamo koliko nam Domagoj znači. Svi su se koncentrirali na njega, da ga agresivno brane. Nisam htio da se previše iscrpi. Nismo imali dobar protok lopte u napadu. Stalno smo bili u prekršaju, morali smo se prije rješavati lopte i imati bolju kretnju u napadu jer držanje lopte je odgovaralo Švedskoj. Ušli smo u njihovu zamku kod 3:1. Stalno sam govorio da u napadu moramo igrati bez prekršaja uz brži protok. Obrana je bila izvsna, igrali smo sa srcem, ali i glavom. Nismo imali strpljenja u nekim situacijama. Nemam igračima što zamjeriti, borili su se, rekao je Goluža.

– Pripremao sam dvije akcije za Buntića, da mu otvorimo prostor. Opasan je kada ide jedan na jedan. Ali, pohvale i za igru u obrani, presjekao je jednu važnu loptu, ustvrdio je Goluža.

– Znamo što nam je ova utakmica značila, puno smo dobili s njom. Imamo mir da se dobro pripremimo za idući izazov, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.