Slavko Goluža: Nisam zadovoljan s minutažom koju naši igrači imaju u svojim klubovima

Slavko Goluža: Nisam zadovoljan s minutažom koju naši igrači imaju u svojim klubovima

- Okupljamo se u lipnju kada odlazimo u Koreju gdje ćemo s domaćinom odigrati tri prijateljske utakmice, kaže hrvatski izbornik

Slavko Goluža/Getty Images

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža 13. lipnja u Kairu će voditi reprezentaciju Svijeta u humanitarnoj utakmici protiv reprezentacije Egipta. Utakmica će biti humanitarnog karaktera – prikupljat će se novac za bolesnu djecu iz Egipta.

– Velika je to čast ne samo za mene, nego i za hrvatski rukomet da se prvi put netko od hrvatskih trenera i izbornika nađe na tom mjestu, da vodi reprezentaciju Svijeta. Utakmica između reprezentacija Svijeta i Egipta bit će odigrana u Kairu, 13. lipnja i bit će to utakmica u humanitarne svrhe, za bolesnu djecu Egipta. Na spisku za reprezentaciju Svijeta su i petorica naših igrača – Duvnjak, Vori, Štrlek, Kopljar i Čupić. Sigurno je da će to biti jedno veliko iskustvo i za mene i za te igrače, rekao je izbornik Goluža u razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Nakon dva mjeseca pauze, reprezentacija će se ponovo okupiti u lipnju za akciju Koreja.

– Okupljamo se u lipnju kada odlazimo u Koreju gdje ćemo s domaćinom odigrati tri prijateljske utakmice. Imamo obvezu da dođemo u najjačem sastavu, ali kako sada stvari stoje, nastupit ćemo bez Duvnjaka, Alilovića i Čupića. Duvnjaka neće biti zbog privatnih obaveza, Alilović će najvjerojatnije nakon Final 4-a morati na operaciju dok će Čupić, koji u zadnje vrijeme vuče ozljedu koljena, biti pošteđen kako bi sanirao tu ozljedu. Nakon Koreje slijedi odmor, a u listopadu nam počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. Prvo nas čeka Nizozemska, a zatim Turska.

Pratite naše reprezentativce u Europi, kako ste zadovoljni njihovim igrama u klubovima?

– Drago mi je da ćemo imati naših igrača na Final 4-u, ali iskreno, moram reći da nisam zadovoljan s minutažom koju naši igrači imaju u svojim klubovima. Vori u posljednje vrijeme jako malo igra, skoro nimalo, u odnosu na minutažu koju je prije imao kada je igrao svih 60 minuta, to je iz krajnosti u krajnost. Gojun isto ima malu minutažu, Čupić vuče ozljedu koljena, Alilović brani samo jedno poluvrijeme, Kopljar u prosjeku igra 40-ak minuta, dok s druge strane Duvnjak igra jako puno i normalno da je iscrpljen. Lacković igra u samo jednom smjeru, u obrani, a mi bi htjeli da je obratno. Sigurno da ih sve pratim i ja bi osobno volio da u svojim klubovima imaju bolji tretman nego dosad, i nadam se da će se u skorijoj budućnosti to promijeniti.

Cijeli intervju pročitajte na http://www.hrs.hr/novosti.php?id_novost=3801

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.