Slavko Goluža objavio popis igrača za oglede protiv J. Koreje, te nastup reprezentacije svijeta

Slavko Goluža objavio popis igrača za oglede protiv J. Koreje, te nastup reprezentacije svijeta

U reprezentaciji tražimo odgovornost i disciplinu. Tko se toga ne pridržava ne može biti ovdje. Postoje razlozi zašto nekih igrača nema na popisu, rekao je hrvatski izbornik

Slavko Goluža/Getty Images

Slavko Goluža objavio je popis reprezentativaca na koje računa za dvije prijateljske utakmice na gostovanju kod Južne Koreje 6. i 8. lipnja. Bit će to drugo okupljanje izabrane vrste nakon osvojenog četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Protiv Južne Koreje nastupit će vratari: Ivan Stevanović, Filip Ivić, lijeva krila: Manuel Štrlek, Antonijo Kovačević, desna krila: Zlatko Horvat, Nik Tominec, pivoti: Igor Vori, Željko Musa, lijevi vanjski: Jakov Gojun, Ivan Slišković, Damir Bičanić, srednji vanjski: Igor Karačić, Luka Cindrić, desni vanjski: Marko Kopljar, Šime Ivić.

– Okupit ćemo se 1. lipnja, na put krećemo dan kasnije. Nećemo trenirati u Zagrebu. Na popisu se nalaze dva, tri nova imena koja će dobiti priliku. U reprezentaciji tražimo odgovornost i disciplinu. Tko se toga ne pridržava ne može biti ovdje. Postoje razlozi zašto nekih igrača nema na popisu, rekao je Slavko Goluža.

Na popisu nema Domagoja Duvnjaka, Ivana Čupića i Mirka Alilovića.

– Duvnjak mora u Kiel na liječnički pregled, Čupića muči koljeno, a Alilović ima problema s ramenom i vjerojatno ga čeka operacija, rekao je Goluža.

Inače, Goluža će sudjelovati i u humanitarnoj utakmici gdje će biti u ulozi izbornika reprezenzacije svijeta koja će igrati protiv Egipta.

Za reprezentaciju svijeta igrat će vratari: Jose Hombrados i Matias Schulz, krila: Manuel Štrlek, Torsten Jansen, Zlatko Horvat i Florian Kehrmann, pivoti: Igor Vori, Marco Oneto i Valentine Porte. Vanjsku liniju čine Domagoj Duvnjak, Iker Romero, Diego Simonet, Jakov Gojun, Pascal Hens, Alex Dujšebajev i Marko Kopljar.

– Ovo nije samo moj uspjeh, već i hrvatskog rukometa. Hvala IHF-u na povjerenju, rekao je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.