Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku na mjesto izbornika, ali ostaje u Savezu

Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku na mjesto izbornika, ali ostaje u Savezu

Trakavica oko hrvatske rukometne reprezentacija napokon je gotova. Slavko Goluža podnio je, naime, neopozivu ostavku na poziciju izbornika...

Slavko Goluža/Getty Images

Okončane su spekulacije oko pozicije izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Slavka Goluže. Nakon podbačaja na Svjetskom prvenstvu u Kataru Goluža je, u dogovoru s vrhuškom Saveza, odlučio podnijeti ostavku, a spekulira se kako će njegov nasljednik na “vrućoj klupi” najvjerojatnije biti Zvonimir ‘Noka’ Serdarušić.

Sad već bivši hrvatski izbornik javnosti se obratio priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

nakon gotovo pet godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora sa čelništvom Saveza.

Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava.

Kao i dosad, tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i time je moja ostavka neopoziva. Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tijekom svih rukometnih godina, ostat ću u tijelima Saveza i rukometa te i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju te promociji Hrvatske u svijetu.

Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima – bili ste dodatna snaga u dobrim i lošima danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojim sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da ih čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hrvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha.

S poštovanjem,

Slavko Goluža

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.