Slavko Goluža: Prvi cilj je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre

Slavko Goluža: Prvi cilj je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre

Ne razmišljamo daleko, već da se što bolje pripremimo. Razmišljamo o prvoj utakmici i to je Austrija, rekao je Slavko Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u petak u 9 sati ispred hotela Panorama u Zagrebu i opet krenula put Umaga gdje će početi s drugom fazom priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo što će se od 15. siječnja do 1. veljače održati u Kataru.

– Četrnaest dana je do prvenstva i mi smo sebi zadali cilj, a to je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. Nakon što to ostvarimo onda ćemo si zadati novi cilj. Ne razmišljamo daleko, već da se što bolje pripremimo. Razmišljamo o prvoj utakmici i to je Austrija, rekao je Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

– Naš sustav se zna i mi nećemo odstupati od toga. I kroz obranu i napad, donio nam je rezultat. Neke stvari ćemo nadograditi, ne treba puno toga mijenjati. Sve će se bazirati na obrani. Nema se tu što skrivati. Moram se zahvaliti Rukometnom savezu Srbije što nam je izašao u susret.  O Mađarima ne treba previše govoriti koliko su ispali nekorektni. Bili smo u situaciji da nemamo protivnika. Srbija nam je uskočila i te dvije utakmice dobro će nam doći mada smo uvijek voljeli igrati u sredini priprema da imamo vremena za doradu nekih segmenata. Na kraju moramo biti sretni što uopće imamo protiv koga igrati. Nadam se da će sve biti u redu i proći fer i ok, kako na tribinama, tako i na terenu, rekao je Goluža.

– Šesnaest igrača će ići, vidjet ćemo u ponedjeljak kakva je situacija s ozljedom Josipa Valčića i kakvi će biti nalazi. Ima dosta rada još ped nama, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.