Slavko Goluža: Želimo pokazati s koliko ljubavi igramo za Hrvatsku

Slavko Goluža: Želimo pokazati s koliko ljubavi igramo za Hrvatsku

- Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, tu su Victor Szilagy, Nikola Bilyk i Janko Božović, a tu su i krila Raul Santos i Robert Weber, kaže Goluža

Hrvatska reprezentacija u Dohi čeka prvu utakmicu protiv Austrije koja je na rasporedu 16. siječnja, u 19 sati po lokalnom vremenu, u dvorani Duhail. Rukometaši su u Kataru odradili tri treninga kako bi se što bolje pripremili za otvaranje Svjetskog prvenstva.

Izbornik Slavko Goluža uoči prve utakmice na Prvenstvu u Kataru kratko je prokomentirao prve dane reprezentacije u Kataru.

– Stigli smo prije dva dana u Dohu. Odmorili smo se te odradili tri treninga. Prvi dan smo imali teretanu, a nakon toga dva taktička treninga. Dobili smo na svježini. Onaj umor koji se osjetio na početku ne osjeti se više, naime, imali smo dovoljno vremena da se oporavimo. Igrači su spremni i osjeti se pozitivna nervoza pred sami početak jer svi jedva čekamo da sve to krene. Nema nikakvih povreda i svi se dobro osjećaju. Uvjeti su izvanredni, od smještaja, hrane do uvjeta u dvorani koje imamo. Dvorana je velebno izdanje u kojoj je sve komforno.

Najavio je potom Goluža prvu utakmicu protiv Austrije te prokomentirao prvog protivnika te na što moraju paziti.

– Bez obzira na to kakav je protivnik ja sam odmah rekao da idemo maksimalno. Želimo poslati poruku i pokazati s koliko ljubavi igramo za nacionalnu selekciju i da sve što radimo, radimo s osmijehom. To je poruka koju želimo poslati iz Katara. Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, tu su Victor Szilagy, Nikola Bilyk i Janko Božović, a tu su i krila Raul Santos i Robert Weber. Ima dobru polukontru i moramo se paziti da ne izgubimo loptu na deset metara. Moramo biti oprezni kada ćemo se mijenjati iz obrane u napad. Znamo da se kroz obranu dobiva veliko samopouzdanje i sve stvari koje možda ne budu funkcionirale uvijek se mogu riješiti kroz obranu. Naš sustav se zna, čvrsta obrana i pogotci iz polukontre, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.