Slavko Goluža: Za pobijediti Dansku trebalo je biti duplo bolji

Slavko Goluža: Za pobijediti Dansku trebalo je biti duplo bolji

Mi smo bili bolji, ali očito ne dovoljno. Ja sam im već čestitao na pobjedi, neka osvoje zlato jer su napravili sve da to tako na kraju bude, rekao je hrvatski izbornik

Slavko Goluža/Getty Images

Hrvatski rukometaši teško su se pomirili s porazom od Danske. Iako nitko nije htio komentirati suđenje, isto tako nitko se nije mogao predugo suzdržati. Trudio se izbornik ostati hladan, ali nije uspio. Nakon konferenciji za novinare nakon utakmice poručio je da je suđenje bilo poniženje za sport i da iza svojih riječi stoji. Naknadno se ispričao.

– Ne bojim se nikoga, stojim iza svojih riječi. Za pobijediti Dansku trebalo je biti duplo bolji. Mi smo bili bolji, ali očito ne dovoljno. Ja sam im već čestitao na pobjedi, neka osvoje zlato jer su napravili sve da to tako na kraju bude. Pričao sam nakon utakmice pod emocijama, pričalo je srce, a ne glava, rekao je Slavko Goluža nakon poraza od Danske.

– Ispičavam se i ovom prilikom zbog mojih riječi, nije na meni da komentiram takve stvari. Ali kada se spremate i živite za nešto… Htjeli smo dokazati da vrijedimo jer nitko nije toliko puta stajao na postolju kao mi, dodao je Goluža.

– Danci su ovdje cijelo vrijeme u Herningu, kreveti su sjajni, hrana izvanredna. Mi smo se seljakali iz grada u grad, hoteli su bili katastrofa, hrana užas. Ne bi htio da to bude glavni razlog za poraz. Ponosan sam što smo ovako odigrali pred 15 tisuća ljudi. Pokazali smo karakter. Ali za pobijediti jednu sjajnu Dansku trebalo je biti duplo bolji, rekao je Goluža.

– Bili su i svježiji od nas, ali ponosan sam na svoje igrače. Ključni trenutak bio je kada se nismo uspjeli odvojiti. Mala smo zemlja, opet smo u borbi za odličje. Toliko sam vjerovao da ih možemo pobijediti, i igrači su vjerovali, jednostavno moramo se dignuti i ostaviti srce na terenu. Vjerujem da možemo donijeti još jedno odličje,  zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.