Slavko Goluža: Moramo se priviknuti na sudački kriterij

Slavko Goluža: Moramo se priviknuti na sudački kriterij

- Moramo imati protok lopte. U drugom dijelu smo igrali statički u napadu, moramo pustiti loptu... Tunis igra "prljavo". Dobra obrana i što više laganih pogodaka su recept, rekao je Slavko Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Unatoč teško izborenoj pobjedi protiv Austrije na otvaranju Svjetskog prvenstva, Slavko Goluža bio je zadovoljan utakmicom.

– Čestitke igračima na pobjedi. Znali smo kakva će biti utakmica. Dobro smo otvorili, malo su nas presjekle dvije, tri lopte koje smo potrošili. Moramo se priviknuti na sudački kriterij, kako u obrani tako i u napadu, te ispraviti pogreške. Najvažnija je pobjeda, poznato je da uvijek slabije otvaramo ovakva natjecanja. Najvažnije je popraviti igru na unutarnjoj četvorki, previše smo primili golova preko te pozicije, rekao je Slavko Goluža nakon pobjede protiv Austrije.

Goluža je već u 15. minuti utakmice na klupu povukao najbolje igrače.

– Rezultat je bio takav da smo imali tu mogućnost. Ono što je prva postava napravila u prvom poluvremenu, druga postava je uspjela ostati na tom nivou. U drugom dijelu  zaradili smo dva nepotrebna isključenja. Kada se jednom razbije ritam nije se lako vratiti. Pokazali smo karakter. Nisu nam bile potrebne ni ove pogreške na kraju, ustvrdio je hrvatski izbornik.

Već u subotu je na rasporedu ogled protiv Tunisa.

– Moramo imati protok lopte. U drugom dijelu smo igrali statički u napadu, moramo pustiti loptu… Tunis igra “prljavo”. Dobra obrana i što više laganih pogodaka su recept, zaključio je Slavko Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.