Slavlje Ide Štimac, Samuel Kolega na postolju

Slavlje Ide Štimac, Samuel Kolega na postolju

Na kadetskom FIS natjecanju na Sljemenu Iva Štimac je upisala pobjedu, a Samuel Kolega postolje.

Foto: commons.wikimedia.org

Na Sljemenu se održava međunarodno kadetsko FIS natjecanje, a drugog dana na rasporedu su bili slalomi. U konkurenciji starijih kadetkinja pobijedila je naša Ida Štimac. Odlično je odvezla obje vožnje i imala je više od sekunde prednosti. Tako je još jednom potvrdila da bi Hrvatska u budućnosti mogla imati dobru slalomašicu i u seniorskoj konkurenciji. Klara Stupar osvojila je sedmo mjesto, dok je Dora Begović završila na 11. poziciji. Lana Zbašnik nije završila utrku iako je bila prvi favorit za pobjedu.

U kategoriji mlađih kadeta Samuel Kolega osvojio je drugo mjesto s tek četiri stotinke zaostatka za zlatnim Belgijancem Ericom Lahevom. Dario Komšić osvojio je četvrto mjesto, Filip Krota je bio sedmi, dok je Mateo Rački osvojio 12. poziciju.

Kod mlađih kadetkinja je Maja Fučak nakon prve vožnje imala više od sekunde prednosti, no u drugom nastupu je bila diskvalificirana. Lea Garaj Špehar osvojila je 16. mjesto. U konkurenciji mlađih kadeta nakon prve vožnje je Luka Tiriel Abramović bio u vodstvu s više od dvije sekunde prednosti, no u drugom je nastupu odustao. Tvrtko Ljutić osvojio je petu poziciju, a Rene Matej Cihlar desetu.

Istog dana je Luka Krsmanović osvojio treće mjesto na juniorskom veleslalomu u Bormiju, a bio je i najbolji mlađi junior u poretku. Ovo mu je drugi najbolji veleslalomski rezultat u karijeri.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.