SLAVNI ARGENTINAC U ZAGREBU

SLAVNI ARGENTINAC U ZAGREBU

SLAVNI ARGENTINAC U ZAGREBU

foto: hns-cff.hr

Diego Armando Maradona u petak se u hotelu DoubleTree by Hilton Zagrebu sastao s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza.

Povodom finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, legendarni Diego Maradona stigao je u hrvatsku prijestolnicu, a pritom se sastao s delegacijom Hrvatskog nogometnog saveza u sastavu izbornik Ante Čačić, izvršni direktor Damir Vrbanović te viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić.

Izbornik Čačić tom je prigodom uručio Maradoni dres hrvatske reprezentacije s imenom Davora Šukera, predsjednika HNS-a i najboljeg strijelca Vatrenih u povijesti, s kojim je Argentinac igrao u španjolskoj Sevilli. Uz ispriku predsjednika Šukera koji nije mogao biti u Zagrebu zbog službenog puta, Čačić je istaknuo: “Posebno bih se zahvalio Maradoni na lijepim riječima o hrvatskoj reprezentaciji tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj.”

Argentinac se rado prisjetio vremena provedenog u Andaluziji i igranja sa Šukerom te poručio: “Puno ga pozdravite, danas ga volim jednako kao i tih zajedničkih dana u Sevilli”.

Maradoni je izvršni direktor Vrbanović darovao i sliku s prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine u Zagrebu 1994. godine, kada je argentinski nogometaš zaigrao na maksimirskom stadionu.

Svoju je karijeru počeo u Argentinos Juniorsima i Boca Juniorsima, a po dolasku u Europu nastupao je za Barcelonu, Napoli i Sevillu. Potom se vratio u domovinu i nosio dresove Newell’s Old Boysa i Boce Juniorsa. Sa svojom je reprezentacijom osvojio naslov prvaka svijeta 1986. godine, a njegovi brojni briljantni potezi na terenu često su mu donosili i titule najboljeg nogometaša svih vremena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.