SLAVONSKI BROD ODABRAN KAO GRAD DOMAĆIN FINALNIH UTAKMICA HRVATSKOG KUPA

SLAVONSKI BROD ODABRAN KAO GRAD DOMAĆIN FINALNIH UTAKMICA HRVATSKOG KUPA

Perica Bukić i Mirko Duspara Foto: HVS

Od 16. do 18. prosinca u Slavonskom Brodu održat će se ženske i muške utakmice Final Foura Kupa Hrvatske u vaterpolu.

Jučerašnjim sastankom glavnog tajnika Hrvatskog vaterpolskog saveza g. Renata Živkovića te izvršnog direktora g. Perice Bukića s gradonačelnikom Slavonskog Broda g. Mirkom Dusparom te predstavnicima Brodske Turističke zajednice i putničke agencije „BTravel“ potvrđeno je kako će upravo Slavonski Brod biti domaćin ovoga velikog sportskog događaja.

“Hrvatski vaterpolski savez nastoji podržati sredine koje nisu vodeći centri vaterpola, dakle osim Dubrovnika, Šibenika, Splita, Rijeke, Zagreba pokušavamo utakmice Svjetske lige, kao i ovakva događanja, proširiti diljem Hrvatske. Tako smo u dogovoru s Vaterpolo klubom Marsonija odlučili dogovoriti ovaj sastanak kako bi zajednički organizirali finale vaterpolskog kupa, odnosno muškog i ženskog polufinala i finala na Gradskim bazenima Slavonskog Broda“ , rekao je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.

Petak je tako rezerviran za dvije polufinalne ženske utakmice, dok se u subotu odigrava finale ženskoga, kao i polufinale muškoga Final four Kupa Hrvatske. U nedjelju nas očekuje muško finale.

„Ono što je nama važno jest da proširimo vaterpolo sport i na Slavonski Brod, te da se omogući da i ovdašnji ljubitelji sporta izbliza vide naše srebrne i zlatne olimpijce iz Londona i Rija. I naravno, najbolje hrvatske klubove“ ,  nadodao je Bukić.

Predsjednik uprave BTravela i član Upravnog odbora HVS-a rođeni je Brođanin Dalibor Bilić, koji je iznimno ponosan što jedno ovako veliko sportsko događanje stiže u njegov rodni grad: „ Moram reći da sam stvarno ponosan što će Slavonski Brod biti domaćin finalu kupa, prvog velikog takmičenja jedinog ekipnog sporta koji je osvojio medalju na Olimpijadi u Riju. Brod je na jednoj izvrsnoj poziciji i jako bi mi bilo žao da ovu priču ne iskoristimo i ne dovedemo još dva, tri europska i svjetska događaja u Brod, koji ima logistiku koja može podržati ovakve sportske događaje, ali problem su smještajni kapaciteti, jednostavno grad ih trenutno nema i trebalo bi na tome poraditi.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.