Slijepi samuraj osvojio zlato na Grand Prixu u karateu!

Slijepi samuraj osvojio zlato na Grand Prixu u karateu!

U dva dana na ovom je natjecanju u Samoboru nastupilo 1802 natjecatelja iz 207 klubova iz 23 države

foto: Facebook/Zaklada Paraolimpijac

Poznati Karlovčanin Mirsad Bećirović, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji PP3 u karate katama za osobe s invaliditetom na 25. Grand Prixu u karateu koji se održavao 16. i 17. siječnja u Samoboru. Mirsadu je medalju uručila Stephanie Nagl, predsjednica komisije za osobe s invaliditetom Svjetske karate federacije.

Spomenimo kako je Mirsad Bećirović  jedini slijepi majstor borilačkih vještina i prva  slijepa osoba koja je završila Hrvatsku olimpijsku akademiju te  prva slijepa osoba na svijetu koja je osvojila zlatnu medalju u izvođenju taekwondo formi. Koliko je značenje njegova pothvata, govori činjenica da se ovaj 36-godišnjak natjecao u konkurenciji osoba koje vide.

Osim što se bavi taekwondom, aktivan je i u džudu te se sprema za nastup na Paraolimpijskim igrama upravo u toj disciplini.

Mirsad nije slijep od rođenja, nego od 1998. godine.

– Kao dijete sam se bavio taekwondom i trener Miro Brežan učio me prvim pokretima. Dogurao sam do crvenog pojasa, a onda je gubitak vida promijenio sve. Morao sam ponovno učiti hodati, jesti, piti jer sam izgubio koordinaciju. Bio sam na životnom dnu, ali sam se odlučio boriti i krenuti ispočetka – kaže Mirsad.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.