Sljeme: Kadeti odnijeli pobjede, kadetkinje polovičnog uspjeha

Sljeme: Kadeti odnijeli pobjede, kadetkinje polovičnog uspjeha

Hrvatski kadeti odnijeli su pobjede u veleslalomu FIS Zagreb Trophy, dok je kod kadetkinja najuspješnija bila Maja Fućak...

Luka Krsmanović

Hrvatski kadeti ostvarili su vrlo dobre rezultate na tradicionalnom skijaškom natjecanju FIS Zagreb Trophy prvoga dana ogledavanja snaga u veleslalomu.

U kategoriji mlađih kadetkinja pobjeda je pripala Maji Fućak, dok je u istoj utrci njezina kolegica Nina Kržić doskijala do solidnog 10. mjesta. Nešto starije skijašice nisu uspjele izboriti plasman na pobjedničko postolje – Ida Štimac završila je kao šesta, a tik do nje pozicionirala se Karla Krasnić.

Kockice su “vozile” i izvan hrvatskoga podneblja – perspektivni hrvatski skijaš Luka Krsmanović na rasporedu je u Bormiju imao dva FIS superveleslaloma te je oba puta utrku okončao na odličnom sedmome mjestu.

Lana Zbašnika, koja je slovila kao najveća favoritkinja utrke i općenito najbolja hrvatska nada za ‘medalju’ na Sljemenu nažalost nije uspjela završiti prvu vožnju te je tako ostala bez dragocjene prilike za vrlo dobar plasman.

U muškim su utrkama zato kockasti kombinezoni potpuno dominirali. U obje kategorije slavili su naši mladi skijaši – prvo Tiriel Luka-Abramović u konkurenciji mlađih kadeta (kojemu je ovo treći trijumf u samo četiri dana), a zatim i Samuel Kolega, uz kojega je na postolje stao i Juraj Bošnjak.

Tvrtko Ljuti plasirao se u konkurenciji mlađih kadeta na peto mjesto, Matej Rene Chilar bio je 11., dok su kod starijih kadeta značajan rezultat postigli Mateo Rački na devetom i Dominik Klindić na 11. mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.