Sljeme: Pobjeda Andree Komšić, Vidović treći

Sljeme: Pobjeda Andree Komšić, Vidović treći

Andrea Vidović osvojila je prvo mjesto na FIS slalomu na Sljemenu, dok je Matej Vidović doskijao do treće pozicije...

Andrea Komšić/Getty Images

Andrea Komšić pobjedom na današnjem FIS slalomu na Sljemenu dodatno je spustila najbolje FIS točke i sada je već sasvim realno da će iduću sezonu dočekati u društvu 20 najboljih juniorki svijeta u slalomu. Matej Vidović treći na slalomu skijaša, Elias Kolega na Andreinom tragu…

Pobjedu na današnjoj utrci Andrea je ostvarila u vremenu 1:55.80 te uz čak 3.44 sek. prednosti u odnosu na drugu Matildu Šolu (točke 38.46). A od danas Andreine su nove najbolje FIS točke u slalomu 17.07. Edita Pršendić jedina je još od naših djevojaka završila današnju utrku, i to na petom mjestu, ali i uz 8.67 sek. zaostatka te 70.98 napravljenih FIS točaka.

Leona Popović danas nije nastupila, a Iva Mišak, Saša Tršinski i Edita Marenić nisu uspjele završiti nastupe u prvoj vožnji.

Na utrci skijaša, baš kao i jučer, pobjedu je ponovno odnio Jakob Špik (Slovenija), dok je Matej Vidović bio iznova naš najbrži natjecatelj na trećoj poziciji. Matejev zaostatak za pobjedničkim vremenom bio je 59 stotinki, a ovim plasmanom Matej je napravio 15.70 FIS točaka.

Istok Rodeš utrku je završio osmi (+ 1.21; točke 19.33), Elias Kolega bio je deveti (+ 1.22, točke 19.39), Natko Zrnčić-Dim 13. (+ 1.41, točke 20.50), Luka Krsmanović 14. (+ 1.96, točke 23.71), dok su Fabijan Didak i Juraj Jadanec utrku završili na posljednje dvije pozicije. Marko Abramović, William Vukelić, Jan Klindić te Dominik Sučec ostali su danas bez završetka prve vožnje.

Elias Kolega danas je još malo, nakon jučerašnjih 19.95, popravio najbolje FIS točke u slalomu. A i za njega sada vrijedi isto što i za Andreu. Svoje nove najbolje FIS točke u slalomu napravio je danas i Luka Krsmanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.