Slovan umirio i eliminirao Hajduk

Slovan umirio i eliminirao Hajduk

Hajduk je ispao iz Europe...

Foto: Hajduk.hr

U tradicionalno odličnoj poljudskoj atmosferi Hajduk je još jednom poražen od Slovana iz Libereca 1:0. Tako su Splićani u četvrtom pretkolu Europske lige završili ovosezonski nastup u Europi. Česi su od početka umirili igru, a Hajduk nikako nije uspio promijeniti taj ritam. Izostala je prepoznatljiva borbenost Burićeve momčadi. Na tribinama je bilo oko 30 tisuća gledatelja.

Vratari gotovo nisu imali posla. Nižić je u drugoj minuti zaustavio dobru akciju gostiju, a Česi su odmah potom blokirali pokušaj Ohandze. Igrala se 11. minuta kad je Bakoš bio u dobroj situaciji, no Nižić je opet bio na pravom mjestu. Minutu potom Delarge je proigrao Coufala, čiji udarac je prohujao uz vratnicu. Milović je u 22. minuti blokirao Shalin pokušaj, ali odbijena lopta je stigla do Šurala, koji je snažnim udarcem s desetak metara postigao jedini pogodak na utakmici. Taj šok je malo razbudio Hajduk, no i dalje nije bilo prave opasnosti pred češkim vratima.

Već u 34. minuti Burić je uveo Malokua umjesto Balića. Minutu potom je Delarge pao u kaznenom prostoru nakon dvoboja s Milovićem, no sudac ipak nije pokazao na bijelu točku. Kapetan Hajduka je izbio loptu, ali bilo je kontakta s igračem Slovana. Tek u 45. minuti vidjeli smo prvi nešto konkretniji udarac Hajduka, no pokušaj Jeffersona iz daljine nije bio niti malo precizan.

U 49. minuti je Roguljić zamijenio Caktaša, koji se također uklopio u Hajdukovo sivilo. Dvije minute potom Maloku je u dobroj situaciji pucao pored gola. Slovan je i u drugom dijelu nametnuo miran tempo igre. U 65. minuti je netko od gostiju igrao rukom u kaznenom prostoru, ali Portugalac Dias je grubo pogriješio jer nije označio kazneni udarac za Hajduk. Nevjerojatno, no do kraja utakmice više se nije dogodilo apsolutno ništa niti na jednoj strani.

Hajduk: Kalinić, Milić, Milović, Nižić, Jefferson, Vlašić, Caktaš (od 49. Roguljić), Sušić, Tudor (od 73. Juranović), Balić (od 34. Maloku), Ohandza

Slovan: Koubek, Coufal, Hovorka, Bartošak, Pokorny, Pavelka, Shala (od 63. Soungole), Sackey (od 74. Fleishman), Šural, Bakoš, Delarge (od 49. Kerbr)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.