Službena smjena u HNS-u nakon Svjetskog prvenstva, vlast preuzima Mišković

Službena smjena u HNS-u nakon Svjetskog prvenstva, vlast preuzima Mišković

Reorganizacijom Hrvatskog nogometnog saveza, sadašnji predsjednik ostao je bez bitnih ovlasti, a nakon Mundijala trebalo bi doći i do službene smjene vlasti.

foto: www.hns-cff.hr

Nakon povratka s dvomjesečnog odmora, Davora Šukera je u Hrvatskom nogometnom savezu dočekao novi poredak. Šuker više nema ovlasti samostalno potpisati ugovor veći od 100.000 kuna, zbog čega se sukobio s Ivanom Herakom, glavnim menadžerom za strateško formiranje razvoja, EU fondove i promociju. Savez je sada podijeljen na tri sektora koji vode Damir Vrbanović, Vlado Iveta i Marijan Kustić, u čijoj je domeni 75 posto. No, to nije sve. Predsjednik Zdravstvene komisije postao je Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s kojim se Šuker nije razišao lijepim riječima.

Do sada se sve u HNS-u odvijalo pod budnim okom Davora Šukera pa ni nije osobito čudno da je problem nastao i kod dogovora posljednje prijateljske utakmice prije Mundijala. Naime, Šuker je već sve dogovorio s reprezentacijom Obale Bjelokosti, no Damir Vrbanović i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, željeli su da posljednji suparnik Hrvatske prije velike smotre bude Senegal. U Šukerovom odsustvu dogovorena je utakmica Hrvatske i Senegala koja će se 8. lipnja igrati u Osijeku.

Zlatko Dalić odabrao je i članove stožera koje želi uz sebe na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Uz već poznate Marjana Mrmića i Ivicu Olića, u stožeru bi trebali biti i Dražen Ladić te Frano Leko, kondicijski trener iz Varaždina koji je već prije surađivao s Dalićem. Budući da je Dariju Srni izrećena kazna zbog dopinga te se na teren smije vratiti tek 22. kolovoza, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije mogao bi eventualno biti vanjski suradnik izbornika.

Ovakav bi stožer cijeli Savez, izuzev Davora Šukera, širokih ruku prihvatio, a od ovakvog stožera Dalić neće odustati. Na to ima i potpuno pravo nakon što je pomirio javnost i u iznimno teškim okolnostima unio mir u reprezentaciju i odveo je u Rusiju.

Davor Šuker je sada samo figura bez ovlasti na čelu Saveza. Svojim je postupcima sam sebi iskopao rupu i potvrdio kraj svoje vlade.Smjena bi se trebala dogoditi nakon Svjetskog prvenstva jer nema smisla sada remetiti mir reprezentacije i nogomet ponovno baciti u drugi plan. U fotelju čelnika Hrvatskog nogometnog saveza tada bi trebao zasjesti sadašnji čelnik Rijeke Damir Mišković.

Damir Mišković čovjek je iz sjene koji posjeduje karakteristike idealnog političara. Zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem upravo bi on mogao biti osoba koja će spasiti hrvatski nogomet. Hoće li preuzeti vlast, ili ju ipak prepustiti Marijanu Kustiću, dok će on nastaviti djelovati iz sjene? U svakom slučaju, dobrodošli su svi koji bi hrvatski nogomet napokon mogli dovesti „na zelenu granu“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.