Službeno: Albert Celades mijenja Lopeteguia na klupi Španjolske dan prije početka Mundijala!

Službeno: Albert Celades mijenja Lopeteguia na klupi Španjolske dan prije početka Mundijala!

Kakav raskol u reprezentaciji Španjolske.

Foto: Mirror.co.uk

Nakon što je jučer Julen Lopetegui iznenađujuće imenovan novim trenerom madridskog Reala, kao grom iz vedra neba došla je informacija kako je Španjolski nogometni Savez (RFEF) odlučio smijeniti Julena s pozicije izbornika Furije i to svega dan prije početka Mundijala!

Brže bolje, Španjolci su krenuli u potragu za Julenovim nasljednikom i našli ga u imenu Alberta Celadesa, dosadašnjeg trenera U21 reprezentacije Španjolske.

Ovaj 42-godišnjak započeo je karijeru u Barceloni nakon prolaska čuvene La Masije, u kojoj je odigrao 72 utakmice i postigao četiri gola. Igrao je još i za Celtu, madridski Real, Bordeaux, Real Zaragozu i New York Red Bulls, prije nego je 2010. završio karijeru u Kitcheeu, klubu iz Hong Konga.

Bio je trener španjolske U16 reprezentacije u periodu između 2013. i 2017. godine te U21 reprezentacije, sve do današnjeg službenog imenovanja novim trenerom španjolske seniorske vrste. Vatreno krštenje Albert će imati već u petak kada Furija igra protiv prvaka Europe, Ronaldovog Portugala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.