Službeno priopćenje Hajduka: “HNS nema iskrene namjere”

Službeno priopćenje Hajduka: “HNS nema iskrene namjere”

Najavljeni sastanak Hajduka i HNS-a ipak se neće održati jer HNS nije dopustio sudjelovanje Marina Brbića...

Unatoč najavama sastanak između Hajduka i HNS-a ipak se neće održati sutra. Vodstvo Hajduka odustalo je od dolaska jer je HNS zabranio da u razgovorima sudjeluje Marin Brbić budući da je suspendiran na godinu dana. Hrvatski nogometni savez još nije reagirao na ovu odluku.

Hajduk je objavio priopćenje koje prenosimo u cijelosti:”Sastanak Hajduka i HNS-a neće se održati u srijedu 11. ožujka kako je to bilo ranije najavljeno iz razloga što HNS ne pristaje na to da klupsku delegaciju predvodi predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić. Odluka da g. Brbić ne može predstavljati HNK Hajduk š.d.d. tumačenje je HNS-a koje je u dopisu Klubu izrijekom naglasio predsjednik Saveza Davor Šuker uz objašnjenje da je g. Brbić odukom Disciplinske komisije HNS-a kažnjen zabranom obnašanja funkcije u nogometu te slijedom toga ovom prilikom ne može predstavljati HNK Hajduk š.d.d.

Svjesni činjenice da je predsjednik Kluba Marin Brbić pod suspenzijom i niza primjera o nejednakim kriterijima primjene i provedbe odluka Disciplinske komisije HNS-a, smatramo da to ipak ne smije biti prepreka razgovorima ako se želi doći do normalizacije odnosa između dviju strana. Zbog svega navedenog, očito je da se pod krinkom slijepog poštivanja pravnih propisa radi o svjesnom izbjegavanju razgovora o rješavanju problema u hrvatskom nogometu na koje Hajduk već dugo ukazuje, kao i da vodstvo HNS-a nije imalo iskrene namjere.

Predsjednik Saveza Davor Šuker ničim nije pokazao da želi popraviti narušene odnose između Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza, a još manje da uvažava značaj i vrijednost HNK Hajduk u hrvatskom nogometu. U borbi za ravnopravnost i pravednije odnose u hrvatskom nogometu naglašavamo da nipošto ne pristajemo na uvjete koje je postavio HNS o sastavu delegacije našeg Kluba. Ističemo da prema Statutu Kluba i Zakonu o trgovačkim društvima, HNK Hajduk smije zastupati samo predsjednik Uprave. Unatoč svemu Hajduk i dalje ostaje otvoren za sve konstruktivne razgovore.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.