Službeno: Protiv Italije se ipak igra na Poljudu!

Službeno: Protiv Italije se ipak igra na Poljudu!

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da se kvalifikacijska utakmica Hrvatske i Italije ipak igra na Poljudu, bez obzira na to što su Splićani poslije Uefine kazne poslali poruku kako ‘više nisu zainteresirani’.

U Splitu će se igrati i kvalifikacijski ogled kontra Bugarske, a pripadnicima ‘sedme sile’ podijeljena je i originalna korespondencija između Hrvatskog nogometnog saveza i Uefe po pitanju promjene domaćinstva, o čemu smo već pisali.

“Dopis Talijanskom nogometnom savezu poslan je u utorak, 7. travnja u 16:32, telefaksom. HNS je u skladu s Uefinim propisima prvotno odredio Zagreb za grad domaćin, no u međuvremenu je, s ciljem poboljšanja unutarnje suradnje u hrvatskoj nogometnoj obitelji, odlučeno o prijedlogu promjene”, stoji u priopćenju HNS-a.

Suglasnost Talijanskog nogometnog saveza s promjenom mjesta odigravanja HNS je elektronskom poštom primio u srijedu, 8. travnja u 17:03.

‘Shvaćamo vaše razloge, a uzimajući u obzir našu odličnu suradnju i odnose, obavještavamo vas kako s naše strane ne postoji nikakav prigovor na promjenu domaćinstva iz Zagreba u Split’, piše u odgovoru predsjednika FIGC-a Carla Tavecchija.

UEFA je načelnu suglasnost s prijedlogom poslala Hrvatskom nogometnom savezu u srijedu, 8. travnja u 18:07. Odluka Uefine Disciplinske komisije o kazni zbog ponašanja navijača na utakmici s Norveškom stigla je u HNS telefaksom u srijedu, 8. travnja u 18:25 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.