SLUŽBENO: Reprezentacija protiv Finske ne igra u Gradskom vrtu

SLUŽBENO: Reprezentacija protiv Finske ne igra u Gradskom vrtu

Zbog lošeg stanja stadiona i travnjaka u Osijeku, Izvršni odbor donio je odluku o promjeni domaćina susreta protiv Finske.

Stadion Gradski vrt/Foto: commons.wikimedia.org

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku (doduše ne jednoglasnu) o promjeni domaćinstva utakmice devetog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Finske 6. listopada. Prvotno je reprezentacija trebala igrati u osječkom Gradskom vrtu, no zbog infrastrukturnih problema i poglavito lošeg stanja travnjaka, domaćin utakmice biti će riječka Rujevica.

Prvi je to put da Rujevica ugošćuje službenu utakmicu reprezentacije, a prije susreta protiv Finske momčad Ante Čačića na Rujevici je odigrala prijateljski susret protiv San Marina 2016. godine kada je pobijedila rezultatom 10:0.

Protiv ove odluke Izvršnog odbora bio je jedino Ante Vučemilović-Šimunović, a sjednici vrhuške HNS-a prisustvovao je i izbornik reprezentacije Ante Čačić.

“IO je odlučio da zbog lošeg travnjaka reprezentacija u Gradskom vrtu neće imati dovoljno dobre uvjete za igru s Finskom. Imali smo na umu i vrlo loša iskustva s Kosovom, pa smo reagirali na vrijeme i utakmicu preselili na najbolji travnjak u državi, to je stadion Rijeke na Rujevici”, kazao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Finski nogometni savez obaviješten je o promjeni domaćinstva te se s odlukom složio, a Vrbanović je istaknuo kako će se jedna od domaćih utakmica u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2020. godine sigurno igrati u Osijeku, dok su Riječani već krenuli s pripremama.

“Riječani su izuzetno motivirani da ugoste reprezentaciju. Obavio sam konkretne razgovore s Damirom Miškovićem i ljudi koji se brinu za stadion, uredit će maksimalno dobre uvjete, koji su i sada na visokoj razini”, zaključio je Vrbanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.