Smanjena kazna ruskim paraolimpijcima, no moraju ispuniti sedam ključnih zahtjeva za ukidanje suspenzije

Smanjena kazna ruskim paraolimpijcima, no moraju ispuniti sedam ključnih zahtjeva za ukidanje suspenzije

Foto: Paralymp.ru

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) ublažio je zabranu ruskim sportašima, tako da će moći sudjelovati u kvalifikacijama za nastup na zimskim parolimpijskim igrama u korejskom Pyeongchangu 2018. godine.

IPC je objavio da će ruski paraolimpijci moći nastupiti u kvalifikacijama u alpskom skijanju, biatlonu, snowboardu i cross-countryju kao neutralni sportaši. No, suspenzija ruskog paraolimpijskog odbora ostaje do studenog 2017. godine kada je planirana revizija ruskog slučaja.

“Nadamo se kako će ova odluka dodatno potaknuti ruski paraolimpijski odbor, ali i ruske vlasti da što prije ispune preostale kriterije kako bi se suspenzija ukinula”, izjavio je predsjednik IPC-a Philip Craven.

IPC je poručio kako Rusija mora ispuniti sedam ključnih zahtjeva, a najvažniji su prihvaćanje WADA-ina izvještaja, reforma nacionalne antidopinške agencije i promjena načina vođenja ruskog paraolimpijskog odbora. Ruskim sportašima s invaliditetom bio je zabranjen nastup na ljetnim POI u Rio de Janeiru zbog sustavnog dopingiranja.

Zimske Paraolimpijske igre u korejskom Pyeongchangu su na rasporedu od 9. do 18. ožujka iduće godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.