Snježana Pejčić ostala bez finala, prva pobjeda odbojkašica

Snježana Pejčić ostala bez finala, prva pobjeda odbojkašica

Snježana Pejčić nesretno je ostala bez finala na Europskim igrama, no zato su se u igru za prolazak dalje vratile odbojkašice...

Snježana Pejčić

Najbolje hrvatske odbojkašice konačno su stigle do prve pobjede na Europskim igrama u Bakuu. Izabranice Angela Vercesija bile su bolje od Bugarske s 3:1 te se tako ipak dovele u situaciju da izbore daljnje natjecanje nakon što su u prva tri ogleda poražene od Srbije (3:0), Nizozemske (3:1) i Rusije (3:0).

Ozljedama prošarana Hrvatska za taj će pothvat morati nadvisiti Njemačku u posljednjoj utakmici skupine (nedjelja, 13.30 sati), a bit će to zasigurno težak posao s obzirom na činjenicu da su Njemice izgubile samo od Srbije (1:3), dok ih danas očekuje važan dvoboj s Rusijom.

“Ponosna sam što smo ostvarile pobjedu protiv snažne ekipe koja je nastupila u praktički najjačem sastavu. Pokazale smo karakter i veliku želju nakon početna tri poraza, a za naše mlade igračice ovo je velika škola”, kazala je iskusna Senna Ušić Jogunica. “Sad se moramo dobro odmoriti, a potom analizirati igru njemačke reprezentacije”, najavila je.

Najbolja hrvatska strijelkinja Snježana Pejčić nije pak uspjela izboriti finale discipline trostav 50 metara. Hrvatska olimpijska odličnica, Riječanka koja je već izvadila vizu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine, u kvalifikacijama je osvojila desetu poziciju s 579 krugova što ipak nije bilo dovoljno da se ravnopravno uključi u borbu za odličja.

Isti rezultat postigle su, naime, posljednje putnice u završnicu – Austrijanka Hofmann i Srpkinja Maksimović, no ostvarile su i veći broj pogodaka u unutarnji krug (središte mete), što je bio dodatni kriterij za plasman u finale.

U istoj je disciplini Tanja Perec zauzela posljednju poziciju (561 krug), dok je Vlatka Pervan u disciplini MK pištolj (25 metara) trenutačno na 11. mjestu s 289 pogođenih krugova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.