Snježana Pejčić srebrna na Europskom prvenstvu u Mariboru

Snježana Pejčić srebrna na Europskom prvenstvu u Mariboru

Snježana Pejčić osvojila je novu medalju za Lijepu našu.

Snježana Pejčić

Hrvatska olimpijska odličnica Snježana Pejčić osvojila je srebro na Europskom prvenstvu u slovenskom Mariboru u kategoriji malokalibarska puška u ležećem stavu na pedeset metara.

Uspjeh najbolje hrvatske streljačice ogroman je unatoč činjenici što se radi o neolimpijskoj disciplini, a Riječanka je ovoga puta slavila s pogođenih 621.2 kruga. Zlatnu medalju oko vrata je objesila Čehinja Adela Sykorova (623.8), dok je treće mjesto pripalo Ruskinji Juliji Karimovoj.

Odličan rezultat postigli su i hrvatski juniori u disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav, osvojivši ekipno srebro s pogođena 3423 kruga. Najbolji je bio Marin Čerina (1145 kruga, deseto mjesto), jednu poziciju iza njega plasirao se Andrija Mikuljan (1143 kruga), dok je Borna Petanjek precizan bio 1135 puta.

Osim Pejčić i juniora, u Mariboru je nastupila i Vlatka Pervan (disciplina pištolj na 25 metara), a na koncu joj je pripalo 19. mjesto s 575 krugova, što joj nije donijelo plasman u finale. Nešto ranije Pejčić je nastupila i na završnici malokalibarske puške u disciplini trostav, no s mnogo manjim uspjehom – osamnaestim mjestom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.