Snježana Pejčić za portal HR: Najbolje rezultate ostvarujem kada se najmanje očekuje

Snježana Pejčić za portal HR: Najbolje rezultate ostvarujem kada se najmanje očekuje

Bit ću super zadovoljna ako se uspijem tehnički sabrati i dobro odradim tih 40 metaka, rekla je Snježana Pejčić koja će na EP-u u Moskvi nastupiti u srijedu

Snježana Pejčić/Getty Images

Snježana Pejčić jedan je od hrvatskih nada na Europskom prvenstvu u streljaštvu koje se održava u Moskvi. Strijelkinju Lokomotive ne treba posebno predstavljati, već je godinama u vrhu svjetskog streljaštva, a širim masama postala je poznata tek nakon bronce osvojene na Olimpijskim igrama u Pekingu. Kao i uvijek kada su najave u pitanju Snježana, koja će u srijedu nastupiti u zračnoj pušci, ponudit će isti odgovor.

– Nemam pojma što očekivati, rekla je Snježana kroz smijeh.

– Kod nas forma uvijek može biti bolja, ali trenutno u mom slučaju nije loša. Konkurencija je jaka, ima tu natjecateljica koje bi dobro pucale da ih probudiš u pola noći. Bit ću super zadovoljna ako se uspijem tehnički sabrati i dobro odradim tih 40 metaka. S time se najviše borim u zadnje vrijeme. Ako tehnički bude dobro onda će i rezultat neće izostati, rekla je Snježana Pejčić.

– U Moskvi se može dogoditi svašta. Streljana je velika montažna dvorana. Kao da je neki “fancy” sport. Nije to nužno dobro, ako izgleda dobro, to ne znači da će uvjeti biti dobri. Ljepota streljane nije presudna. Gdje kod nas stavili to je uvijek 10 metara, dodala je Pejčić.

U streljaštvu već dvije godine i kvalifikacije se računaju na decimale. Osam najboljih ulaze u finale i kreću od nule, a onda nakon nekoliko serija jedan po jedan otpadaju.

– Ja sam se naviknula na decimale, meni se to viđa sviđa, jer se bolje vidi ona fina razlika između natjecatelja. Tu oni najbolji mogu pokazati da su jednu stepenicu iznad. E sada, finale u kojem se kreće od nule i nije baš tako fer. Nije ista stvar kada u finale uđeš kao prvi ili osmi s pet krugova zaostatka. Naravno da i u finalu oni najbolji imaju dovoljno metaka da pokažu što mogu, ali opet nije fer da se netko muči 40 metaka i da mu se to makne. Ja bi s time trebala zapravo biti zadovoljna jer nikada u finale nisam ulazila kao prva s nekim sjajnim rezultatom. Ali opet smatram da to nije pošteno. Nema smisla o tome previše razmišljati, očito ne misle mijenjati taj sistem, pa smo se svi već počeli prilagođavati, ustvrdila je najbolja hrvatska strijelkinja.

U zračnoj pušci uz Snježanu će nastupiti Maša Berić i Tanja Perec.

– Iskreno, ako nam se sve poklopi možemo uzeti medalju. S druge strane, ako jedna bude imala loš dan, onda ćemo biti odlične osme. To je jednostavno tako, sitne su razlike, ima tu puno zemalja u konkurenciji i tu se ne mogu dati nikakve prognoze. Zapravo smo najbolje rezultate imale kada se od nas ništa nije očekivalo, zaključila je Snježana Pejčić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.