Snježna kraljica: Ivica Kostelić kreće 20., Marcel Hircher otvara utrku

Snježna kraljica: Ivica Kostelić kreće 20., Marcel Hircher otvara utrku

- Ova zagrebačka utrka uvijek nam je prva među jednakima i svi smo vrlo motivirani nastupiti u najboljem svjetlu pred svojom publikom i na svom brdu, kaže Kostelić

Ivica Kostelić / Getty Images

U svijetu skijanja Svjetski kup najjača je serija utrka i na njoj nastupaju svi najbolji. Zagreb će u utorak po sedmi puta biti domaćin najboljim svjetskim skijašima. Muški slalom Vip Snow Queen Trophy počinje prvom vožnjom u 15:05 sati, a druga vožnja starta u 18:10 sati.

Ulaznice
Uoči utrke ulaznice će se moći kupiti na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme–Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica je 100 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan.

U utorak će kristalnu krunu osvojiti jedan od najboljih svjetskih skijaša, Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 20. Marcel Hircher kreće prvi, a iza njega Mario Matt.

– Ova zagrebačka utrka uvijek nam je prva među jednakima i svi smo vrlo motivirani nastupiti u najboljem svjetlu pred svojom publikom i na svom brdu. Ovo je jedna posebna utrka i za nas znači najviše, kazao je najavljujući utrku Ivica Kostelić, najbolji hrvatski skijaš svih vremena.

Unatoč problemima s bolnim koljenom Ivica bi se zadovoljio mjestom među prvih petnaest. Najvažnije je ući u drugu vožnju. Procjenjuje da među šest hrvatskih skijaša koji će nastupiti sutra na Vip Snow Queen Trophy utrci ima nekoliko njih koji mogu ostvartiti plasmane među prvih trideset. Uz Ivicu, sljemensku utrku za Hrvatsku voze i Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega, mladi skijaši od kojih neki već ostvaruju dobre rezultate. Svima je nastup na Sljemenu poseban i iznimno se vesele podršci brojne, već čuvene sljemenske publike. Na prošloj utrci, 2013. godine, muški je slalom pratilo 17.000 gledatelja, a sličan posjet očekuje se i u utorak. Brojnu publiku, kao i uvijek, očekuje izvrsna zabava te besplatan prijevoz. Gledatelji će ponovo dobiti i dar – hrvatsku navijačku zastavicu! A za dobru zabavu na Krumpirištu pobrinut će se rock skupina Opća opasnost.

Vip Snow Queen Trophy utrke prati više od 500 akreditiranih novinara, izravni prijenos muškog slaloma izravno će se prenositi u 25 zemalja, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije- FIS, sljemenska muška utrka 2013. godine bila je druga najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, odmah iza švicarskog Adelbodena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.