Šok iz Grčke: Bender zbog sponzorske obuće neće moći igrati na U19 SP?

Šok iz Grčke: Bender zbog sponzorske obuće neće moći igrati na U19 SP?

Draganu Benderu zbog sponzorskog ugovora s Adidasom nastup na Svjetskom prvenstvu je doveden pod upitnik.

Dragan Bender

Jednom od najboljih mladih hrvatskih reprezentativaca i igraču Maccabi Tel Aviva, Draganu Benderu, pod znak upitnika doveden je nastup na U19 Svjetskom prvenstvu. Razlog je bizaran – sponzorska obuća.

Radi se o sljedećem, Hrvatski košarkaški savez poručio je Benderu da neće moći igrati ako ne nosi Jordan Brand tenisice. Problem je u tome što on ima ugovor s Adidasom koji mu brani da nosi drugu obuću. Informaciju je prenio portal Draftexpress, a izjavu im je dao igračev agent, Maurizio Balducci.

Iako se radi o velikom potencijalu, stavljati 17-godišnjaka usred rata između dva sportska branda je smiješno i tragično, kao i braniti, još uvijek djetetu, nastup na prvenstvu za svoju zemlju. Zašto se za ovo saznalo tek dan prije prvenstva i dalje je upitno. Podsjetimo da je iste probleme prije nekoliko godina imao Dario Šarić, ali tada je situacija bila obrnuta, savez je imao ugovor s Adidasom.

Kako će biti riješeno, vjerojatno nećemo znati dok ne vidimo današnji roster na otvaranju prvenstva protiv Egipta u 19,30. Iako će naši reprezentativci u današnjoj utakmici vjerojatno slaviti i bez Bendera, pitanje je što je s utakmicom protiv Amerikanaca koja se igra sutra i gdje nam trebaju sve raspoložive snage jer itekako se imamo pravo nadati pobjedi.

Roster Hrvatske: Goran Filipović (Split), Borna Kapusta (Zabok), Ivan Majcunić (Gorica), Roko Badžim(Šibenik), Luka Božić (Zagreb), Nik Slavica (Cibona), Ivan Karačić (Široki), Ivan Vraneš (Zadar), Dragan Bender (Maccabi Tel Aviv), Marko Arapović (Cedevita), Ivica Zubac (Cibona) i Ante Žižić (Cibona).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.